MySQL utvikler nye migreringsverktøy

MySQL annonserte tirsdag at selskapet vil tilby nye migreringsverktøy for å flytte blant annet Oracle-databaser til MySQL.

MySQL annonserte tirsdag at selskapet vil tilby nye migreringsverktøy for å flytte blant annet Oracle-databaser til MySQL.

MySQL publiserte tirsdag en betautgave av MySQL Migration Suite, et migreringsverktøy med grafisk brukergrensesnitt som foreløpig støtter migrering av Oracle- og Microsoft Access-databaser til selskapets eget databasesystem. I framtiden skal også migrering av databaser fra blant annet Microsoft SQL Server, Sybase, DB2 og Informix også støttes.

Betautgaven som nå er tilgjengelig, er utgitt under som åpen kildekode under GPL-lisensen.

I tillegg til selve verktøyet, skal selskapet også tilby det som kalles en "Jumpstart consulting package", en standardpakke med konsulenthjelp for kunder som raskt ønsker å migrere til MySQL. Pakken, som inkluderer fem dager med konsulenthjelp, vil normalt koste 10.000 dollar, noe som skal dekke alle konsulentutgiftene, inkludert reise.

I løpet av femdagersperioden, vil en konsulent fra MySQL hjelpe klient med å planlegge og starte migreringen av deres eksisterende applikasjoner til MySQL.

Betautgaven av migreringspakken og mer informasjon finnes på denne siden.

Til toppen