KARRIERE

MySQL-veteran blir HPs skygeneral

HP kjøper friprog-selskap for å styrke seg i skyen.

Mårten Mickos var ansvarlig for å selge MySQL til Sun for en milliard dollar. Nå har han solgt oppstarten Eucalyptus til Hewlett-Packard, og blir med videre som HPs direktør for skyløsninger. Mårtens er for øvrig også styremedlem i Nokia.
Mårten Mickos var ansvarlig for å selge MySQL til Sun for en milliard dollar. Nå har han solgt oppstarten Eucalyptus til Hewlett-Packard, og blir med videre som HPs direktør for skyløsninger. Mårtens er for øvrig også styremedlem i Nokia. Bilde: Wikimedia Commons
12. sep. 2014 - 10:09

Hewlett-Packard har kjøpt det amerikanske oppstartselskapet Eucalyptus. Dette er et friprog-selskap og en tilbyder av private og hybride skyløsninger som er kompatible med Amazon Web Services.

Det er ikke kjent hva HP betaler. En anonym kilde sier til Reuters at kjøpesummen var på under 100 millioner dollar. Eucalyptus ble etablert i 2010 og har siden hentet inn 55 millioner dollar fra investorer.

Selskapet med 70 ansatte har vært ledet av finske Mårten Mickos, en veteran i friprogmiljøet som også ledet MySQL i årene 2001 til 2008. Det var under Mickos ledelse at MySQL ble solgt til Sun Microsystems for en milliard dollar.

Mickos er nå utpekt til HP-direktør med ansvar for skyløsninger. Han vil rapportere direkte til toppsjef Meg Whitman, ifølge en pressemelding.

Oppkjøpet er et eksempel på konsolideringen i nettskymarkedet, et sterkt voksende marked som nær sagt alle IT-gigantene satser enorme summer på.

Tidligere i år avduket HP sin egen portefølje med nettskyprodukter og -tjenester døpt HP Helion, en milliard-satsing basert på OpenStack.

Eucalyptus er en konkurrent til OpenStack, og Mårten Mickos har ifølge nettstedet Gigaom tidligere vært en kritiker av den rivaliserende skyplattformen, før han i nyere tid har snudd i det synet.

– OpenStack-prosjektet har blitt et av de største og raskest voksende åpen kildekode-prosjektene i verden, sier finnen i pressemeldingen fra HP.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.