BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mystisk referanse i CSS-spec'en

Håkon husker ikke hvem som skrev det.

CSS eller stilsett fylte 20 år i forrige uke. Visste du at det ligger en pussig referanse til trønderrock på norsk i selve standarden?
CSS eller stilsett fylte 20 år i forrige uke. Visste du at det ligger en pussig referanse til trønderrock på norsk i selve standarden?
17. okt. 2014 - 12:54

En sivilingeniør fra Trondheim satte digi.no på sporet av et aldri så lite mysterium. Kanskje leserne kan hjelpe oss?

Midt i spesifikasjonen til webstandarden Cascading Style Sheets (CSS) ligger det en tekst som du må være norsk for å forstå.

Det er i eksempelkode for siteringselementet Q (quote) at det ligger en referanse til en av trønderockerne DDEs største hits.

«Trøndere gråter når Vinsjan på kaia blir deklamert». Det er neppe en tekst engelskspråklige webutviklere har særlig håp om å forstå...


<HTML lang="no">
  <HEAD>
  <TITLE>Quotes</TITLE>
  </HEAD>
  <BODY>
    <P><Q>Trøndere gråter når <Q>Vinsjan på kaia</Q> blir deklamert.</Q>
  </BODY>
</HTML>

Referansen ser ut til å ha funnet vei inn i dokumentasjonen en gang i 1998, men det er ikke CSS-oppfinner Håkon Wium Lie som skrev dette.

– Eksempelet ble skrevet av en nordmann, men det var ikke meg og jeg finner ikke navnet i farten. Selv bodde jeg ikke i Norge da DDE slo seg opp og jeg kjente ikke innholdet i referansen. Jeg bare tok det med fordi det var et fint eksempel med to sitat-nivåer og en tekst som ikke mange ville forstå, forteller Wium Lie til digi.no.

Han tror vedkommende kan ha skrevet en e-post til ham om "generated content" og tatt det med der. Men Håkon finner ikke dette i arkivet sitt og støtter helhjertet opp om en leteaksjon.

Utfordringen er dermed gitt. Er det noen som vil vedkjenne seg å ha skrevet eksempelet eller vet hvem som gjorde det?

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.