Myteknusende ekstremprogrammerer til Oslo

Ekstremprogrammeringens far, Kent Beck, knuser myter på høstens JavaZone i Oslo, der 30 internasjonale kapasiteter foredrar over to dager.

Ekstremprogrammeringens far, Kent Beck, knuser myter på høstens JavaZone i Oslo, der 30 internasjonale kapasiteter foredrar over to dager.

I fjor samlet 450 utviklere seg til JavaZone 2002 i Chateau Neuf i Oslo. Visepresident Kaare M Knudsen i Java-brukergruppen i Norge (javaBin) sier at JavaZone 2003 har fått et så bra program at dobbelt så mange vil komme, og at arrangementet avvikles over to dager i stedet for én. Det har vært stor respons fra internasjonale Java-eksperter.

En av de mest fremtredende er Kent Beck, gründer og leder for Three Rivers Institute der hensikten er å befri menneskeheten fra programvaretyranni. Siden det i bunn og grunn går ut på at ingen har tid til dårlig programvare, går hans ekstremprogrammering ut på å finne metoder, verktøy og ikke minst holdninger, som utviklere kan ty til for å arbeide langt raskere og langt bedre. Denne ekstremprogrammeringens far har skrevet bøker som Extreme Programming Explained, Planning Extreme Programming, og The Smalltalk Best Practice Patterns. Hans oppgave på JavaZone 2003 blir å ta for seg fem myter knyttet til programvareutvikling.

En annen kjent foredragsholdere er Rickard Öberg, en internasjonalt anerkjent Java-ekspert som har spesialisert seg på avanserte mellomvarearkitekturer og er en av de ledende autoriteter på EJB og J2EE. Han har skrevet boken Mastering RMI, en avansert bok på utvikling av RMI-løsninger i Java og EJB. Öberg er også en av utviklerne på "core teamet" bak jBoss Application Server. I tillegg jobber han på diverse åpen kildekode-prosjekter, og har vunnet ikke mindre enn åtte konkurranser på Java applikasjonsutvikling og J2EE-servere.

Ellers kommer Joshua Bloch, forfatter av den prisvinnende boken Effective Java Programming Language Guide og til daglig arkitekt i Core Java Platform Group hos Sun. Bloch har designet og implementert Java Collections Framework API og en rekke andre biblioteker til Java-plattformen. Han leder for tiden en ekspert-gruppe som har ansvaret for flere av de nye Java-spesfikasjonene.

Til toppen