BEDRIFTSTEKNOLOGI

Myteomspunne Transmeta lanserer prosessor i januar

Transmeta vil ifølge et tysk datamagasin lansere selskapets første prosessor i januar.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. nov. 1999 - 15:45

Transmeta er et av de mest sagnomsuste IT-selskapene i verden. Det er kanskje ikke så rart, siden selskapet overhodet ikke vil uttale seg om hva det holder på å utvikle, samtidig som det har søkt patent på en rekke prosessorteknologier. Blant teknologiene som det er søkt patent om, er en prosessor som kan eksekvere kode basert på forskjellige instruksjonssett, blant annet Intels x86 samtidig som ytelsen er fullt på høyde med originalen når prosessorene opererer med samme klokkehastighet.

Ifølge The Register har Linus Torvalds, mannen bak Linux, nå ansatt i Transmeta, uttalt at selskapet trolig vil komme med avsløringer under neste ukes Comdex-messe. Torvalds skal ha sagt dette under en pressekonferanse i Helsinki i september.

Nå skriver det tyske datamagasinet c't at Transmeta vil lansere selskapets første produkt den 19. januar neste år. Prosessoren skal ha fått kodenavnet Crusoe og skal være beregnet for bærbare datamaskiner. Det som gjør brikken spesiell er at den skal bruke svært lite strøm, noe som er viktig i batteridrevne datamaskiner.

Men Transmeta sier som vanlig ingenting. Foreløpig, i hvert fall.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.