BEDRIFTSTEKNOLOGI

N-Gage-spill kan trolig piratkopieres

Flere spillnettsteder hevder at sikkerheten som beskytter spillene i Nokias spillmobil N-Gage, er knekket. Dette kan bety spredning av N-Gage-spill til andre telefoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. nov. 2003 - 10:22

Allerede i slutten av oktober kom det et varsel om at noe var på gang. I et innlegg på nettstedet GamesNews of Hong Kong blir det hevdet at noen skal ha hentet ut dataene fra spillet Toxx Raxxxx for Nokia N-Gage og lastet dem ned på et MMC-minnekort.

    Les også:

Nettstedet Spong.com fulgte opp denne uken med å skrive at N-Gage-spill kan spilles på Siemens SX1, som i likhet med N-Gage er Symbian Series 60-operativsystemet. Trolig vil spillene kunne fungere sammen med flere andre Serie 60-baserte produkter. Nettstedet hevder at spillet Sonic N er det eneste som er blitt sett offentlig, men at det er sannsynlig at flere vil følge.

- Vi er klar over at nettsteder rapporterer om hackede kopier av våre spill, sier en Nokia-representant til News.com.

- Vi vil se nøyere på disse påstandene og tar dem svært alvorlig. Hvis dette stemmer åpner det for at pirater kan stjele vårt opphavsrettsbeskyttede materiale, og det er ulovlig.

Stemmer påstandene, kan N-Gage-spillene, som koster flere hundrelapper i butikken, bli fritt tilgjengelige på Internett om kort tid.

I ettertid er digi.no blitt tipset om at bilder av Sonic N som kjøres på Siemens SX1 finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.