KARRIERE

Nå ansetter Google igjen

- Vi ansetter i alle markeder, sier norgessjef Jan Grønbech.

Nå er det "business as usual igjen", sier norgessjef Jan Grønbech. Også han skal ansette flere medarbeidere fremover.
Nå er det "business as usual igjen", sier norgessjef Jan Grønbech. Også han skal ansette flere medarbeidere fremover.
2. nov. 2009 - 15:40

Søkegiganten Google har siden starten for elleve år siden befestet seg som nettets største pengemaskin, men på nyåret ble de rammet av finanskrisen.

Utviklerkontoret i Trondheim ble lagt ned og etter første kvartal hadde selskapet gjennomført tre brutale kuttrunder der flere hundre måtte gå.

Men i den grad det noen gang var snakk om noen krise i Google, så er den nå avblåst.

Forrige måned sa konsernsjef Eric Schmidt at det verste lå bak dem, og leverte knalltall og 27 prosent resulatvekst for kvartalet. Det gjør at pengepungen fylles og toppsjefen varslet samtidig nye oppkjøp.

Selskapet trenger nå nye medarbeidere, både i Norge og ellers i verden.

- I aller høyeste grad. Vi tok det litt med ro i fjor, og det var nok lurt med tanke på det litt usikre markedet. Men nå er det «back to business as usual». Vi ansetter stort sett i alle markeder, forteller norgessjef Jan Grønbech til digi.no.

I Norge holder søkegiganten seg kun med et lite salgskontor i Oslo. Også her trenger de folk.

- I første om gang trenger vi to personer til Oslo-kontoret. Dette er kun et servicekontor for de største kundene våre, sier Grønbech.

Teknologer som drømmer om en jobb i Google bør ifølge Grønbech satse på Stockholm, selskapets «ingeniør-hub» i Zürich, Krakow, Dublin og London som muligheter for teknologer, i tillegg til USA.

- Hva slags personell ser Google etter?

- Finner vi den rette personen så ansetter vi vedkommende. Det er langt viktigere enn å si at vi har et visst antall plasser vi skal fylle, bemerker Grønbech.

Han har følgende råd til teknologer som ønsker en karriere i Google.

- Det hjelper å ha gjort gode ting før, og gjerne ha en mastergrad og vise litt initiativ. Vi går veldig sjeldent ut med stillingsannonser, men det finnes ledige stillinger på Googles sider.

Jan Grønbech innrømmer at det er mange om beinet og understreker at de er ute etter motiverte folk.

- Vi får inn rundt 1200 søknader hver eneste dag på verdensbasis. Da skal du skille deg litt ut for å være aktuell, men det er fullt mulig, absolutt.

- Hvor mange nordmenn jobber rundt omkring i Google-systemet i dag?

- Det har jeg ikke helt oversikten over, men det jobber nordmenn både i California, Canada, Polen, Sveits, England, Irland og Sverige. Jeg vil tippe at det er rundt 50 nordmenn til sammen.

At Google er en attraktiv arbeidsgiver ble igjen slått fast denne uken. Selskapet topper for tredje år på rad undersøkelsen til Universum over IT-selskaper som nordmenn ønsker å jobbe for.

Google er med over 24,17 prosent av stemmene den klart mest populære arbeidsgiveren blant teknologer, foran rivalen Microsoft og norske Statoil på en delt andreplass med drøyt 17,64 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.