BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå blir Firefox langt mer stabil

Viktig oppdateringen er rett rundt hjørnet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juni 2010 - 14:28

Mozilla skal etter planen komme med Firefox 3.6.4 neste uke. Til tross for bare en forsiktig økning i versjonsnummeret, er dette en versjon som mange brukere nok ser fram til å prøve.

Denne versjonen inkluderer nemlig støtte for det Mozilla kaller OOPP (out-of-process plug-ins). Dette innebærer at plugins som Flash, Java og Silverlight blir kjørt i separate prosesser, i stedet for å bli kjørt i samme prosess som resten av nettleseren. Fordelen med dette er at dersom en plugin krasjer – noe mange opplever relativt ofte – så vil ikke krasjen trekke med seg hele nettleseren. I stedet er vil bare innholdet som pluginen har ansvaret for, slutte å fungere.

Foreløpig vil OOPP kun støttes av Windows- og Linux-utgavene av Firefox.

Men krasj er én ting. Det skjer også at plugins henger, altså at de slutter å respondere. Dette kan for eksempel skyldes at at de har gått i en uendelig løkke, havner i en «deadlock» mellom tråder eller andre feil som gjør at ting tar uforholdsmessig lang tid å utføre.

Derfor vil Firefox 3.6.4 også å detektor som skal oppdage når en plugin henger. Ifølge Benjamin Smedberg i Mozilla vil plugin-prosesser som slutter å respondere i ti sekunder eller mer bli avsluttet.

Smedberg forteller også at det vil være mulig endre tiden det tar før «heng-detektoren» aktiveres. Det vil også være mulig å skru den av helt.

Firefox 3.6.4 introdusereser OOPP. <i>Bilde: Mozilla</i>
Firefox 3.6.4 introdusereser OOPP. Bilde: Mozilla

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.