Nå blir Firefox langt mer stabil

Viktig oppdateringen er rett rundt hjørnet.

Nå blir Firefox langt mer stabil

Viktig oppdateringen er rett rundt hjørnet.

Mozilla skal etter planen komme med Firefox 3.6.4 neste uke. Til tross for bare en forsiktig økning i versjonsnummeret, er dette en versjon som mange brukere nok ser fram til å prøve.

Denne versjonen inkluderer nemlig støtte for det Mozilla kaller OOPP (out-of-process plug-ins). Dette innebærer at plugins som Flash, Java og Silverlight blir kjørt i separate prosesser, i stedet for å bli kjørt i samme prosess som resten av nettleseren. Fordelen med dette er at dersom en plugin krasjer – noe mange opplever relativt ofte – så vil ikke krasjen trekke med seg hele nettleseren. I stedet er vil bare innholdet som pluginen har ansvaret for, slutte å fungere.

Foreløpig vil OOPP kun støttes av Windows- og Linux-utgavene av Firefox.

Men krasj er én ting. Det skjer også at plugins henger, altså at de slutter å respondere. Dette kan for eksempel skyldes at at de har gått i en uendelig løkke, havner i en «deadlock» mellom tråder eller andre feil som gjør at ting tar uforholdsmessig lang tid å utføre.

Derfor vil Firefox 3.6.4 også å detektor som skal oppdage når en plugin henger. Ifølge Benjamin Smedberg i Mozilla vil plugin-prosesser som slutter å respondere i ti sekunder eller mer bli avsluttet.

Smedberg forteller også at det vil være mulig endre tiden det tar før «heng-detektoren» aktiveres. Det vil også være mulig å skru den av helt.

Firefox 3.6.4 introdusereser OOPP.
Firefox 3.6.4 introdusereser OOPP. Bilde: Mozilla

    Les også:

Til toppen