BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå blir Google Chrome bedriftsvennlig

Åpner for sentraltstyrt utrulling, konfigurasjon og oppdatering.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. sep. 2010 - 09:42

Så langt har Google Chrome vært rettet mot bedriftsmarkedet. Snarere tvert imot. I mange tilfeller har nettleseren til og med latt seg installere av enkeltbrukere uten administratortilgang.

Men nå ser det ut til at Google og Chromium-prosjektet også har begynt å se på behovene til IT-avdelinger med litt størrelse.

denne siden finnes det dokumentasjon over dagens og kommende egenskaper i Chrome for sentral administrasjon, både for Windows og Linux. Mac-seksjonen er foreløpig svært begrenset.

Blant annet tilbys installasjon av Chrome ved hjelp av en MSI-fil, som samme med en gruppepolicy og utvidelser kan rulles ut til pc-ene IT-avdelingen administrerer.

Blant de egenskapene som skal kunne konfigureres fra sentralt hold, er nettleserens hjemmeside, aktivering av «safe browsing», aktivering av feilsider, bruk av Google Suggest, sperring av den anonyme bruksstatistikk som rapporteres til Google, DNS Prefetching, synkronisering av bokmerker og andre brukerprofildata, frekvens for automatisk oppdatering (kan også deaktiveres helt), proxyinnstillinger, språk og geografiske innstillinger, samt deaktivering av spesifikke plugins.

Etter planen skal både Chrome 7 og senere utgaver få ytterligere funksjonalitet på dette området.

Trolig vil Chrome 7 få støtte for sentral administrasjon av bokmerker, utviklerverktøy, lagring av historie og mulighet for deaktivering av utskrift. Det vil kunne rulles ut policybasert utvidelse for hvit- og svartlisting. Det loves dessuten at endringer i policyene vil gjøres gjeldende uten omstart av nettleseren.

I senere versjoner av Chrome/Chromium planlegges det policybasert konfigurering av siden som vises når brukeren åpner en ny fane. Dessuten vurder støtte for URI-filtrering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.