Nå blir IE-testing lettere

Microsoft med ny tjeneste for webutviklere.

Nå blir IE-testing lettere
Resultatsiden etter skanning av Facebook.com i testen på modern.IE-nettstedet til Microsoft. Bilde: digi.no

Microsoft lanserte i går tjenesten modern.IE, en samling tjenester og verktøy for utviklere som primært skal gjøre det enklere å teste webløsninger på tvers av alle versjoner av Internet Explorer fra de siste 11-12 årene, samtidig som at de fungerer i andre nettlesere.

På siden er det et felt hvor man kan skrive inn adressen til et nettsted og raskt få tilbakemelding om vanlige problemer som kan skape kluss under visning, særlig i de eldre versjonene av Internet Explorer.

Dette kan være nyttig, men svarene man får er veldig generelle.

Nettsteder som benytter nettleser-deteksjon, CSS-prefikser og mye plugin-basert innhold, anbefales å slutte med dette. Det oppfordres også til bruk av «responsive design», altså at innholdet på siden tilpasses skjermstørrelsen eller størrelsen på nettleservinduet. Når dette er gjort på en god måte, kan den samme siden fungere godt på alt fra skjermen til en liten mobiltelefon og opp til en diger og høyoppløst tv.

BrowserStack

Microsoft har inngått partnerskap med BrowserStack, en tjeneste hvor man kan se hvordan websider ser ut i nettlesere på en rekke plattform, inkludert smartmobiler. Det hele er basert på virtuelle maskiner som kjøres i nettskyen. Det hele vises i brukerens nettleser.

Gjennom modern.IE gis man tre måneders gratis tilgang til BrowserStack, dersom man logger inn med en Facebook-konto. Tjenesten koster i utgangpunktet 19 dollar per måned for en enkeltbruker.

Det har også tidligere vært mulig å teste BrowserStack gratis via tjenestens eget nettsted. Men da er testperioden begrenset til 30 minutter.

Brukeren som heller vil kjøre virtuelle maskiner på sin egen pc, kan laste ned ferdig konfigurerte VM-er med valgfri utgave av IE (6 til 10) til et utvalgs virtualiseringsplattformer for Windows, OS X og Linux.

I tillegg inneholder siden en del generelle tips og råd om ytelsesoptimalisering og koding med standarder.

Les mer om: