Nå blir ikke PCer billigere

Med store priskutt har AMD presset Intel og fått ned prisene på PCer. Men nå er det trolig slutt, skal man tro resultatene til AMD.

Med store priskutt har AMD presset Intel og fått ned prisene på PCer. Men nå er det trolig slutt, skal man tro resultatene til AMD.

AMD har med sine Athlon-prosessorer spist store markedsandeler fra Intel det siste året . Med priser på 4-500 dollar har AMD presset Intel til å halvere prisene på sine ferskeste prosessorer. Dette har vært en gave til kjøpere av nye maskiner. Men nå ligger det ikke an til flere priskutt på en stund.

Priskuttene skyldes delvis at PC-salget i USA har bremset opp kraftig. AMD har stjålet store markedandeler på prosessorer og opprettholder sitt salg, men salget av flashminne som selskapet er store på faller dramatisk. Dette rammer nå AMD for full styrke, og selskapet har ikke Intels 50 prosent-marginer å gå på.

Intel har svart overraskende raskt på AMDs priskutt og økt sitt lanseringstempo med en rekke nye prosessorer, blant annet en 2 GHz-versjon av Pentium 4 på mandag. Les: PC med 2GHz prosessor kommer mandag

I går offentliggjorde AMD et resultatvarsel for tredje kvartal der selskapet forteller at omsetningen faller med 15 prosent. Dermed går det mot et tap i tredje kvartal. AMD regner med å selge 7,8 millioner prosessorer i tredje kvartal, slik man gjorde i kvartalet før.

Til toppen