Nå blir Kindle svart

Bedre skjerm og nye priskutt fra Amazon.

Nå blir Kindle svart

Bedre skjerm og nye priskutt fra Amazon.

Amazon introduserer i dag en ny versjon av deres største lesebrett, Kindle DX.

Størrelsen er som før, men skjermen er forbedret med ny teknologi. Det såkalte elektroniske blekket (e-ink) i denne utgaven skal gi 50 prosent bedre kontrast enn i forrige generasjon.

Ny er også fargen på fjøla. Amazon beveger seg nå vekk fra hvitfargen som har preget alle versjoner av Kindle siden lanseringen i 2007.

Kindle DX blir svart, eller mørk koksgrå/graphite som Amazon kaller fargen.

Den nye Kindle DX er foreløpig bare USA-klar. Amazon lanserer trolig en internasjonal versjon senere.
Den nye Kindle DX er foreløpig bare USA-klar. Amazon lanserer trolig en internasjonal versjon senere.

Billigere

Det foregår en knallhard priskamp på digitale lesebrett. Markedsleder Amazon møter stadig kraftigere konkurranse, både fra andre dedikerte e-boklesere og mer universelle nettbrett, som Apples iPad.

For kundene innebærer dette billigere brett. Nylig ble prisen på sekstommersutgaven Kindle satt kraftig ned.

Amazon kutter nå prisen på Kindle DX fra 489 dollar (3.200 kroner) til 379 dollar, eller noe under 2.500 kroner.

Dessverre er det bare priskuttet som kommer norske kunder til gode i denne omgang. Den nye versjonen er foreløpig bare tilgjengelig i USA.

I likhet med iPad har Kindle DX en skjerm som måler 9,7 tommer (24,6 centimeter). Amazon leverer også Kindle-programvare for å lese bøker kjøpt hos dem på Apples nettfjøl (og fra denne uken også på Android-plattformen), men der stopper likheten.

Mens iPad er en universell pc-fjøl med fargeskjerm og flere bruksområder, er Kindle som kjent en dedikert e-bokleser. Den har 16 gråtoner, men kan på sin side skilte med langt bedre lesbarhet, ikke minst i sollys.

E-ink-teknologien trekker dessuten minimalt med strøm, så batterikapasiteten på Kindle og lignende produkter er uovertruffen. Med den innebygde 3G-nettverkforbindelsen avskrudd skal Kindle tåle opptil to uker på én oppladning.

    Les også:

Til toppen