BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå blir LCD-skjermene enda billigere

For liten plass på pulten eller synes du at prisen for bærbare er for høy?

Lars Kvanum
3. nov. 2000 - 11:45

Ifølge ZDNet News er prisene på LCD-skjermene enda en gang på vei ned. Det er ikke snakk om fritt fall, men prisnedgangen kan likevel være hyggelig og gjøre teknikken mer tilgjengelig.

Grunnen til denne nedgangen er en overproduksjon av slike skjermer. Og tatt i betraktning at dette er komponenten som ofte trekker opp prisen på bærbare datamaskiner og flatskjermer er utviklingen gledelig.

- På begynnelsen av året var prisene så høye at folk ikke kunne rettferdiggjøre innkjøp av flatskjermer. Dette førte til en økning i produksjon. Nå, med det økte tilbudet, er det naturlig at prisene synker, sa Barry Young, visepresident i DisplaySearch, et firma som driver med markedsundersøkelser om skjermer.

Fordelen med LCD-skjermer for vanlige brukere, bortsett fra størrelsen, er lavt strømforbruk og at de er flimmerfrie, noe som igjen gjør dem bedre å jobbe på. Dette har dessverre ikke gjort folk flest kjøpelystne, siden prisen har ligget altfor høyt i forhold til fordelene. En 15" LCD-skjerm har hatt en nedre prisgrense på rundt 7000 kroner, noe som er altfor mye for folk flest sammenlignet med en tilsvarende vanlig skjerm (17") som begynner på tusenlappen.

Barry Young legger også vekt på at det er vanlig at prisene reduseres noe mot slutten av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.