ALTIBOX

Nå blir Netflix «gratis» i Altibox

Altibox inkluderer Netflix i poengsystemet sitt. Men eksisterende kunder må kjøpe ny dekoder.

Nå kan Altibox-kunder bruke poeng i stedet for penger til å betale for Netflix-innhold.
Nå kan Altibox-kunder bruke poeng i stedet for penger til å betale for Netflix-innhold. Fotomontasje: NTB/Insidetelecom.no
19. okt. 2021 - 08:01

Nye Altibox-kunder som er villige til å bruke alle poengene sine i Altibox' poengsystem, på Netflix, kan nå få strømmetjenesten gratis.

De fleste Altibox TV-abonnementene har en grunnpakke med gratiskanaler, hvor du blant annet finner de åpne TV-kanalene fra de fire store kringkastingsaktørene i Norge, NRK, TV2, Discovery (TV Norge med flere) og Nordic entertainment Group (TV3 med flere). I tillegg kan man velge andre kanaler ut i fra et poengsystem der de fleste kundene har 50 poeng inkludert i basisabonnementet sitt (man kan betale ekstra for å kjøpe flere poeng å fordele). Fra i dag kan man altså velge å brenne av hele poengpotten sin på Netflix.

Dermed priser Altibox Netflix på linje med Viaplay og TV2 Play (tidligere TV2 Sumo), og litt over HBO som i dag koster 40 poeng i poengsystemet. Men med tanke på at de fleste valgfrie kanalene er priset til ett og to poeng, er Netflix en stor poenginvestering.

Samarbeidsløsningen for bedrifter, som vokste frem fra Facebooks interne plattform, har fått sluttdato.
Les også

Slutt for Workplace – om to år slettes alt

Nummer to i verden

Ifølge Altibox er de den andre strømme-TV-distributøren i verden som lar kunder betale for Netflix med poeng. Tidligere skal bare den danske distributøren Yousee ha gjort det samme.

Lanseringen av Netflix-integrasjonen har sammenheng med Altibox' nye tv- og strømmeboks, Modell A. Den erstatter den gamle Q22-dekoderen, og er blitt sendt ut til alle nye Altibox-kunder siden slutten av september.

Modell A-dekoderen er basert på Android TV, den kan kobles til trådløst via wifi, har et nytt brukergrensesnitt og rent fysisk er den litt mindre enn den gamle Altibox-boksen.

At dekoderen er bygget på Android TV, innebærer at man har tilgang til alle Android TV-appene i Androids appbutikk, også appene til innholdsleverandører Altibox ikke har noe kommersielt samarbeid med - som Disney+.

Sandefjord Bredbånd er solgt til infrastruktur-fondet Infranode og Lyse. Kjøpet gir Sandefjord kommune 1012 millioner kroner, og sikrer at selskapet forblir lokalt.
Les også

Kjøper Sandefjord Bredbånd for en drøy milliard kroner

Eksisterende kunder må betale

Altibox er imidlertid ikke bekymret over å slippe konkurrenter inn på plattformen deres, sier selskapets leder for underholdningstjenester, Kjetil Hagen til Inside Telecom.

– Jeg har ikke noe tro på å prøve å motstå det. Vil folk ha dette innholdet, finner de fram til det uansett. Jeg tror det er bedre å omfavne dette, og gjøre det så enkelt og brukervennlig som mulig å se også slikt innhold på Altibox-plattformen.

I og med at man må ha Modell A-dekoder for å kunne betale Netflix med poeng, blir ikke Netflix gratis for eksisterende kunder i praksis. Å bytte fra gammel til ny dekoder koster nemlig 1495 kroner, og kjøper du den i tillegg til den eksisterende, koster den 299 kroner i innkjøp og 59 kroner i ekstra månedsleie.

Et ordinært Netflix-abonnement koster fra 89 til 159 kroner per måned, avhengig av abonnementstype.

EU-landene har gitt et siste grønt lys for verdens første lov som regulerer bruken av kunstig intelligens.
Les også

EU har vedtatt verdens første KI-lov

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.