FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå blir også røykvarsleren smart

Snakker til deg og er koblet til internett.

Snart vil røykvarsleren både snakke til deg og mobilen din.
Snart vil røykvarsleren både snakke til deg og mobilen din.
9. okt. 2013 - 10:09

Trenden med smarte hjem der alskens elektronikk og sensorer kobles sammen eller mot nettverk er ikke ny, automatikk og fjernstyring av belysning, termostat, vaskemaskin eller kjøleskap er noen eksempler.

Et amerikansk oppstartselskap har nå kommet opp med smarte røykvarslere kalt Nest Protect. Ved lansering i USA i november er prisen 129 dollar (770 kroner).

Produktet gjør alt en moderne røykvarsler skal. Med optisk sensor, samt sensorer som fanger opp både karbonmonoksid og varme, bør sikkerheten være ivaretatt. Men det er mer.

Hvis det oppstår røykutvikling vil boksen først si ifra med en myndig kvinnestemme, for eksempel at «det er røyk i spisestuen».

Dersom talebeskjeden blir oppfattet kan du vifte vekk alarmen, allerede før pipingen starter, ved hjelp av en bevegelsessensor. Det oppgis at boksen snakker spansk eller engelsk.

Mange har nok opplevd at røykdetektoren slår ut av litt heftig steking på kjøkkenet. Her kan du unngå frynsede nerver og febrilske forsøk på å røske ned ulende apparat.

Enheten er selvsagt koblet mot internett, og dets utseende minner om en trådløsruter.

Via en tilhørende mobil-app (iOS eller Android) er det mulig å følge gjenværende batteritid, så vel som utløste alarmer når du ikke er hjemme.

Fra før har Nest også utviklet smarte termostat-løsninger. Sistnevnte vil på nyåret få egne web-APIer som gjør det mulig å videreutvikle eller koble systemet mot andre løsninger.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.