Nå blir Windows 8 dyrere

Slutt på tidlig-rabatten.

Nå blir Windows 8 dyrere
Microsoft avvikler nå rabatten på Windows 8. Bildet er fra lanseringen i Stockholm 26. oktober i fjor. Bilde: Marius Jørgenrud

Ifølge de siste offisielle tallene har Microsoft solgt minst 60 millioner lisenser til Windows 8.

Dette inkluderer en ikke ubetydelig rabatt.

Helt siden lansering i slutten av oktober i fjor, har man kunnet oppgradere for 249 kroner. I en begrenset periode ble det også solgt pc-er med Windows 7, der oppgraderingen til Windows 8 var helt nede i 119 kroner.

Da har man attpåtil fått Pro-versjonen av det nye operativsystemet. Men nå er det straks slutt på introduksjonstilbudene.

Microsoft bekreftet fredag at det er slutt på Windows 8-rabattene etter 31. januar.

Fra og med februar vil alle utgaver av Windows 8 selges til full pris. Den rimeligste oppgraderingen får en listepris på 119,99 dollar, tilsvarende rundt 670 kroner.

Merk at inngangsprisen ikke lenger vil gi deg fullversjonen Pro, som blir enda dyrere, nær det dobbelte. Kostnadsnivået blir nå på linje med det Microsoft tok for oppgraderinger til Windows 7 og tidligere utgivelser.

I tillegg vil ikke lenger Windows Media Center være gratis. Pakken skal fra månedsskiftet selges for 9,99 dollar eller tilsvarende.

Målinger har vist at utbredelsen av Windows 8 har gått saktere enn selv Windows Vista, som var en flopp i sin tid. Trass en noe kjølig mottakelse av Windows 8 i Norge, forklart blant annet med dårlig tilgang på nye pc-produkter, så har altså Microsoft nå passert 60 millioner solgte lisenser.

Etter alt å dømme omfatter det både oppgraderinger og salg til OEM-leverandører for nye enheter. Hvor mange eksemplarer som er solgt til OEM, og hvor mange av disse som igjen er solgt videre til sluttkunder, er ikke kjent.

    Les også: