Nå bremser også Microsoft

Også Microsoft tenner varsellampene og bremser ned farten på grunn av det dårlige økonomiske klimaet. Bill Gates lover imidlertid fremdeles å presse frem flere store prosjekter.

Teknologibransjen verden over opplever alvorlige prøvelser om dagen, og det er ikke bare oppstartselskapene som merker heten. Det gjør også Microsoft, som nå skalerer ned en smule for "respondere til det ustabile økonomiske klimaet."

På Microsofts årlige analytikermøte fortalte selskapet at de skal ansette mindre folk, tilpasse salgsstrukturen og muligens nedskalere en del investeringer - men de skal fortsette å føre frem nye og store teknologiske prosjekter. Dette kan Wall Street Journal melde fredag.

Et sparetiltak er å bare ansette halvparten så mange i USA i år. I fjor ansatte selskapet 8.000 mennesker, mens de i år venter å ansette 4.000.

Selskapet meldte også i forrige uke at de mente resultatene for sitt inneværende fiskale kvartal vil være på linje med det analytikerne hadde forventet seg.

- Dette er ett år med signifikant press på marginene, sier analytiker Rick Sherlund fra investeringsbanken Goldman Sachs til Wall Street Journal.

Les om justeringen her:

Oppbremsing rammer Microsoft

Til toppen