Nå bryter DT-indeksen 100

Den flunkende nye DT-indeksen, en likeveiet indeks som skal gi et bilde på utviklingen i konvergensbransjen, brøt onsdag igjen 100-streken. Er den nye økonomien på vei tilbake?

Den flunkende nye DT-indeksen, en likeveiet indeks som skal gi et bilde på utviklingen i konvergensbransjen, brøt onsdag igjen 100-streken. Er den nye økonomien på vei tilbake?

DT indeksen som digitoday.no lanserte mandag denne uken, kryper onsdag over 100-merket. Denne verdien var utgangspunktet for indeksen da den ble etablert 01.01.2000.

Utgangsleiet for indeksen var 100 basispoeng. Toppen kom 10. mars i fjor, da indeksen sto på 193,4 - men siden da har pila pekt bratt nedover.

Bunnen kom 20. desember i fjor da DT-indeksen landet på 75,3 poeng. Men i dag, for første gang på flere månender, kryper indeksen atter over utgangsleiet på 100 punkter, noe som tilsier en oppgang på sterke 21 prosent på under én måned.

Indeksen er satt sammen av et bredt utvalg aksjer fra den norske og svenske børsen og behandles av indekspanel med spesialister. Indeksen er likeveiet, noe som tilsier at selskapene betyr like mye i indeksen, i motsetning til en kapitalvektet indeks - hvor selskapenes markedsverdi er utslagsgivende for indeksen.

I praksis betyr det at et selskap som Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Ericsson) (LME_B) på den svenske børsen betyr like mye som lille Igroup No ASA (IGR) på Oslo Børs.

DT-indeksen vil derfor gi et bedre bilde av bredden i markedet og ikke være så mye påvirket av store enkeltaksjer som varierer mye. Når så DT-indeksen stiger med 4,8 prosent i løpet av dagen, er det et tegn på at hele konvergensbransjen er i bevegelse og ikke bare de store selskapene.

For mer informasjon om DT-indeksen finnes den ved å enten klikke på selve kursbildet i høyre marg, eller følge denne linken

Til toppen