BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå dør de gamle glass-skjermene

CRT-skjermer taper stadig terreng i forhold til flatskjermer, og kan snart være helt borte fra IT-butikkene.

30. nov. 2004 - 13:05

Snart kan CRT-skjermer eller de runde skjermene snart offisielt erklæres død, skriver ComputerSweden.

Flatskjermer stod for 80 prosent av salget under tredje kvartal, som er en økning på 49 prosent.

Også Dell i Norge erfarer stor interesse for flatskjermer. Ifølge informasjonssjef Hans Christian Seime utgjør salget av flatskjermer hos Dell mellom 90 og 92 prosent, mens de gamle CRT-skjermene bare har en salgsandel på snaue 10 prosent. Flatskjermene vil vinne mer popularitet etterhvert som de går ned i pris.

Seime antyder at en 17 tommers flatskjerm i desember vil koste rundt 2.500 kroner, mot 3.600 kroner i november. Til sammenligning koster en 17 tommers CRT-skjerm fra en tusenlapp opp til 1.300 kroner.

Under det tredje kvartalet i år ble det i Sverige solgt 196.000 bildeskjermer, som er en økning på 17,5 prosent i forhold til samme periode året før.

Ifølge analyseselskapet IT-Research utgjorde 157.000 flatskjermer, som er en økning på 49 prosent. Totalt er 80 prosent av bildeskjermer som selges i dag flate, mens 20 prosent fortsatt utgjør de gamle skjermene. Rørskjermene har hatt en nedgang i salget på 37 prosent i perioden.

Men fordelingen er akkurat det motsatte ved sammenligning av vegg-TV med de store flate LCD og plasmaskjermene. Flate TV-skjermer tilsvarer i dag 20 prosent av det totale TV-salget.

17 tommer er fortsatt den dominerende størrelsen, men 19 tommer øker i popularitet.

HP er den største leverandøren av PC-produkter og leder an foran Dell og Fujitus Siemens, mens Samsung går foran LG og Philips blant de frittstående leverandørene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.