Nå dropper BankID Java

Har planen klar.

Nå dropper BankID Java
BankID har siden november jobbet med en erstatning for Java. Torsdag avdekker de erstatteren. Bilde:

På en pressekonferanse torsdag vil BankID offentlig presentere BankID 2.0 – en tjeneste uten Java. Helt siden november har BankID jobbet på spreng for å kutte Java fra sitt produkt. Årsaken er de stadige sikkerhetshullene som popper opp i programvaren til Oracle.

Dette utgjør nødvendigvis ingen risiko for bankkundene direkte, men sikkerhetseksperter har i lang tid advart på det sterkeste mot at brukere har installert java-klienten på nettleseren. Men for svært mange brukere betyr det at de ikke kan logge seg på nettbanken

Det er bankene selv som eier BankID, og etter det digi.no erfarer har de satt selskapet under press for å komme opp med et alternativ som eliminerer Java. Etter det digi.no erfarer har de i lengre tid jobbet intenst med å komme opp med en erstatning og flere alternativer har vært vurdert.

Hvilke løsning de har falt ned på er ikke kjent, men vil bli kjent senere denne uken. BankID selv vil ikke kommentere saken før presentasjonene denne uken.

Men den nye løsningen betyr også at det må tas investeringer. I juni må bankene, som eier BankID, derfor ta stilling til om de vil gå for den nye løsningen og ta de kostandene som påløper, eller om de vil fortsette på den gamle løsningen.

Det er dermed ikke kjent når de fleste nettbrukerne i Norge kan avinstallere Java for godt.

    Les også:

Les mer om: