Nå eksploderer salget av 3G-mobiler

Det har tatt tid, men nå tar nordmenn endelig i bruk de norske 3G-nettene. Det avslører tall fra Netcom og Telenor.

Nå eksploderer salget av 3G-mobiler

Det har tatt tid, men nå tar nordmenn endelig i bruk de norske 3G-nettene. Det avslører tall fra Netcom og Telenor.

Norge var sent ite med 3G og i Sverige har nå over en million brukere en 3G-mobil. Men nå har salget endelig tatt av. Årsaken er trolig billigere 3G-mobiler. Sony Ericsson 610i er et eksempel på en enkel og grei mobil der 3G-funksjonaliteten følger med uten at det koster så mye mer.

Sony Ericsson 610i og Nokia 6280 er begge eksempler på mellomklasse-mobiler med kamera, MP3-spiller og 3G som koster rundt 2500 kroner uten abonnement.

Hverken Telenor eller Netcom vil ut med nøyaktige tall - begge selskapene skal snart ut med kvartalstall.

Men Netcoms informasjonsdirektør Guri Wormdahl røper et viktig tall:

- Taletrafikken fra 3G-mobiler i våre nett øker med 10 prosent i uken nå om dagen, forteller Wormdahl.

Og det ligger ann til mer databruk, for Wormdahl forteller at Netcom ikke er fornøyd med sine priser. I dag er minsteprisen for dataoverføring 16 kroner per dag, men når og hvordan Netcom skal gjøre noe vil ikke Wormdahl utdype.

- 16 kroner dagen er litt dyrt, medgir hun.

Netcom-tallene avslører et høyt salg og støtter dermed hvert fall opp under spådommene fra Elektronikkbransjens prognose om 600.000 solgte 3G-mobiler i år. Men fremdeles vil 3G være en mindre del av salget. I fjor ble det solgt totalt 2,35 millioner mobiler i Norge og bare 120.000 av disse var 3G-modeller.

Også Telenor bekrefter en sterk vekst i 3G om dagen.

- Fra januar til august har datatrafikken i vårt 3G-nett økt med 90 prosent, noe som blant annet skyldes musikk og fotball-tjenester, forteller Arilds Johannessen i Telenor til digi.no.

Johannessen forteller at Telenor er fornøyd med 3G-prisene sine og vil ikke love noen prisendringer. Telenor har en makspris for data til 3G-mobiler på 10 kroner per dag. Både Telenor og Netcom har høyere priser hvis man bruker 3G-mobilen som et modem for en PC enn om man bare surfer med mobilen.

Til toppen