FORBRUKERTEKNOLOGI

Nå er det bare Apple som er raskere enn Mediatek

Brikkeprodusenten alle forbinder med budsjett-telefoner viser muskler i ytelsestest.

Mediateks nyeste brikke ser ut til å slå alle utenom Apple.
Mediateks nyeste brikke ser ut til å slå alle utenom Apple. Illustrasjon: Mediatek
16. mars 2022 - 19:00

De fleste forbinder kanskje Mediatek sine prosessorer med budsjettelefoner. I November 2021 lanserte brikkeprodusenten den første TSMC-produserte 4nm brikken ved navn Dimensity 9000.

Brikken er den første prosessoren i toppklassen fra Mediatek og foreløpig har ingen produsent lansert et produkt med brikken i ennå, men nå har det lekket ut første ytelsestest av prosessoren via twitterbrukeren Ice Universe, som tidligere har vært svært pålitelig i sine lekkasjer.

Ytelsestesten er gjort med en Xiaomi-enhet, som ifølge nettstedet Phone Arena mest sannsynlig er den nye Redmi K50 Pro Plus. Ryktene sier at denne vil leveres med Dimensity 9000 prosessoren.

Ytelsestesten Ice Universe har delt viser at prosessoren får en poengsum i Geekbench i enkjerne-testen på 1309 og flerkjerne-testen på 4546. Til sammenlikning fikk Samsung Galaxy S22 Ultra 1171 poeng i enkjerne- og 3641 poeng i flerkjernetestene på Digi.no. Denne modellen har Samsungs Exynos 2200 prosessor.

 

Phone Arena rapporterer også at poengsummene Ice Univers viser til heller ikke blir slått av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 brikke eller Googles Tensor-brikke. Den eneste Mediateks Dimensity 9000 brikke ikke slår er Apples A15 Bionic brikke.

Billigere

Hvis ytelsestesten er korrekt har Mediatek ikke bare den raskeste prosessoren for Android-enheter, men de er også billigere enn Qualcomms toppbrikke.

Det kan dermed bli den foretrukne brikken hos mobilprodusenter og gjøre billigere telefoner kraftigere, og kraftigere telefoner billigere. 

En servicetekniker jobber i et av Apples datasentre i Danmark. Senteret er på 45.000 kvadratmeter og ligger i Foulum.
Les også

Fersk rapport: : Norske datasentres verdiskapning hylles – analytiker er skeptisk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.