Nå er det helt slutt på glass-skjermene

Ingen vil ha gammeldagse skjermer lenger, og ifølge Dell ønsker folk stadig større flatskjermer.

Ingen vil ha gammeldagse skjermer lenger, og ifølge Dell ønsker folk stadig større flatskjermer.

– Etterspørselen etter CRT-skjermer er nå null, sier Hans Christian Seime, produktsjef i Dell Norge.

Det er lenge siden flatskjermer begynte å dominere skjermmarkedet, men prosessen har gått fortere og nådd lengre enn man skulle trodd for et par år siden.

Prisfallet på flatskjermer har gjort at de gamle glass-skjermene med CRT-teknologi ikke lenger har noen stor prisfordel, så da gjenstår det bare spillentusiaster, som krever rask oppdatering av skjermbildet, og spesialister innen designrelaterte yrker, som har spesielle krav til fargegjengivelse. Men skjermprodusentene har etter hvert kommet med skjermer for disse gruppene også.

I fjor på denne tiden meldte Dell at 90 prosent av salget var flatskjermer. Hittil i år har det vært 95 prosent, og nå er det helt slutt for CRT, forteller Seime.

Dell er neppe alene om denne erfaringen. I sine lister fra nettbutikkene har Hardware.no 628 flatskjermer og 126 CRT-skjermer, hvorav en god del nok reelt sett allerede er ute. Nettbutikken Komplett har bare tre CRT-skjermer igjen i vareutvalget mot 69 flatskjerm-modeller.

Seime påpeker også at markedet ikke bare har flyttet seg over til flatskjerm, folk har også tatt seg råd til å gå opp en størrelse.

– 19 tommere har overtatt. Det er en mer riktig størrelse. 17 tommer er litt lite.

digi.no snakket i våres med flere distributører som meldte om at 19-tommere hadde tatt igjen 17-tommere i antall solgte skjermer. Hvis man skal dømme etter hvor mange modeller nettbutikkene har på lager i dag, er det nå helt klart 19-tommer som dominerer.

Utvalg hos Komplett består av 17 modeller på 17 tommer, og 31 på 19 tommer.

Hos den nest største nettbutikken, mpx.no, er forholdet litt jevnere. De har fire CRT-skjermer igjen, 28 forskjellige 17-tommers flatskjermer, og 38 flatskjermer på 19 tommer.

Til toppen