BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå er det slutt på Sonys musikk-tjeneste

Spotify-samarbeidet er i gang.

Slik ser Spotify ut på PlayStation 4.
Slik ser Spotify ut på PlayStation 4. Bilde: Skjermbilde
30. mars 2015 - 14:14

For to måneder siden ble det kjent at Sony velger Spotify som sin strømmepartner. Det betyr at Sonys egne musikktjeneste Music Unlimited blir lagt ned, og Spotify erstatter denne på flere enheter.

Les: Sony velger Spotify.

I dag er dagen da prosessen settes i gang: Spotify er nemlig nå tilgjengelig på spillkonsollene PlayStation 4 og PlayStation 3. Appen for musikktjenesten skal faktisk ha blitt lagt til for de fleste brukerne via en programvareoppdatering sist uke, men er synlig først i dag. 

Oppsettet er svært enkelt, man kan enten logge seg inn med sin egen konto direkte på spillkonsollen, eller sammenkoble appen med en smartmobil eller nettbrett, og styre avspillingen derfra.

Strategisk viktig

Avtalen er av betydning: Det er snakk om 100 millioner foreløpig solgte spillkonsoller på tvers av to generasjoner, selv om langt fra alle PlayStation-brukere kommer til å øyeblikkelig skaffe seg en Spotify-konto (og mange har nok en konto fra før). Det er uansett mange nye potensielle kunder for Spotify. 

Sony og Spotify bekrefter også at avtalen er inntil videre eksklusiv for Sony, slik at Spotify ikke vil dukke opp på andre spillkonsoller i nærmeste fremtid.

Les også: WiMP blir amerikansk.

Strømmetjenestene posisjonerer seg for ytterligere kamp i månedene fremover: Mens Spotify ankommer PlayStation, starter rapmogulen Jay-Z en kampanje for norske Tidal, som han kjøpte nylig. I kveld norsk tid er det duket for en pressekonferanse der strategien for Tidal skal mest sannsynlig presenteres. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.