BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå er det Windows 7 som gjelder

IT-ledere som Sven Langerak i Posten er foreløpig lunkne til Microsofts nyeste.

SPENSTIG IKT-ANBUD: Sven Langerak og Konsernstab IKT har sendt ut ett av årets mest attraktive anbud til it-bransjen. Foto: Thor S. Kristiansen
SPENSTIG IKT-ANBUD: Sven Langerak og Konsernstab IKT har sendt ut ett av årets mest attraktive anbud til it-bransjen. Foto: Thor S. Kristiansen Bilde: Thor S. Kristiansen
15. sep. 2011 - 12:50

Natt til onsdag presenterte Microsoft sitt nye operativsystem Windows 8, med mulighet for å laste ned en tidlig versjon for de mest interesserte. Det er ventet at det nye operativsystemet, som blant annet har en helt annen støtte for nettbrett, vil bli lansert i løpet av neste år.

Men interessen for å ta i bruk Windows 8 blant store norske bedrifter er heller lunken. Det viser en rundspørring digi.no har foretatt.

Sven Langerak, leder for Konsern IT i Posten, har foreløpig ingen planer om å ta i bruk Windows 8.
Sven Langerak, leder for Konsern IT i Posten, har foreløpig ingen planer om å ta i bruk Windows 8. Bilde: Thor S. Kristiansen/Posten

– Posten har ikke noen planer om å rulle ut Windows 8, skriver Sven Langerak som er leder for Konsern IT i Posten. Han forteller at de fleste av Postens klienter i dag kjører Windows XP, men at de er i ferd med å rulle ut Windows 7.

Også Aker Solutions, som er en global bruker av Microsofts operativsystem til sine klienter, er i ferd med å gå fra XP til Windows 7.

– Vi vil helt sikkert vurdere det (Windows 8, red. anm.) i fremtiden, men vi bytter ikke over før det viser seg å gi oss stor merverdi, skriver IT-sjef Joar Handeland i en epost til digi.no.

Verken Posten eller Aker Solutions hadde etter onsdagens lansering dannet seg et inntrykk av nyhetene i Microsofts produkt.

– Har ikke sett selve lanseringen. Det som blir spennende fremover er å se hvordan W8 vil bli mottatt som et alternativ til IOS på nettbrett, skriver Langerak i Posten til digi.no.

Hos Gjensidige har de heller ikke dannet seg et inntrykk av nyhetene som har kommet i Windows 8, men forteller til digi.no at de ikke vil vurdere et bytte på kort sikt.

– Vi kjører på Windows XP, og det er fordi vi skal være trygg på at vi har et system som er gjennomprøvd og tilgjengelig. Vi går langsomt frem når det gjelder nye systemer, sier Jon Aniksdal, informasjonssjef i Gjensidige, til digi.no.

De tre bedriftene er altså ganske samstemte. Alle benytter til en viss grad fortsatt Windows XP, men to av dem nå på vei over til Windows 7 – nesten to år etter lanseringen. Windows Vista blir overhodet ikke nevnt, mens lanseringen av Windows 8 nok ligger for langt fram i tid til at det er verdt å bruke tid på dette nå.

Nå er det riktignok slik at Microsoft så langt har fokusert på å presentere det nye Metro-grensesnittet i Windows 8, samt mulighetene for å lage applikasjoner som er basert på dette.

Mange opplever nok at det nye Metro-grensesnittet er mest interessant for bruk på nettbrett, et marked som i dag domineres av iOS, med Android som den viktigste utfordreren.

For mange bedrifter er det administrasjonmulighetene, sikkerheten og forbedringer knyttet til produktivitet, stabilitet og tilgjengelighet som er det mest interessante ved et operativsystem.

Dette er områder som Microsoft nok vil fortelle mye om når i tiden fram mot lanseringen av Windows 8, men foreløpig er selskapet antagelig mest opptatt av å få applikasjonsutviklere til å interessere seg for mulighetene Metro skal gi.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.