RESULTATERFINANS

Nå er Fast et Microsoft-selskap

John Lervik får en ny lang stillingstittel, og Fast-teknologien puttes inn i flere Microsoft-produkter.

25. apr. 2008 - 15:18

Det har vært klart lenge, og det var aldri noen tvil om at Microsoft ville få ja til sitt bud på Fast Search & Transfer. 6,6 milliarder kroner var godt over hva aksjemarkedet verdsatte Fast-aksjen til.

Nå forteller Microsoft at oppkjøpet er gjennomført, og at Fast blir et selvstendig datterselskap i Microsoft-konsernet.

- Når våre to selskaper nå blir til til ett, står vi i en enestående posisjon som gjør det mulig å tilby kundene våre det de har etterspurt – løsninger på alt fra deres enkleste til deres mest kompliserte bedriftssøk-behov, sier Jeff Teper, Vice President Microsofts Office Business Platform, i en pressemelding.

John Markus Lerviks tittel endres fra CEO i Fast til Corporate Vice President of Enterprise Search i Microsoft. Han vil rapportere til Jeff Teper.

Under Lerviks ledelse vil enterprise search gruppen særlig ha ansvar for utvikling av en omfattende portefølje innen bedriftssøketjenester – herunder Microsoft Search Server 2008 Express, søk for Microsoft Office SharePoint Server 2007 og FAST ESP, samt framtidig leveranse av en enhetlig søkeplattform.

- Fra det øyeblikket vi startet samtalene med Microsoft om mulighetene for å slå sammen kompetansen og teknologien vår, så jeg hvordan vi sammen kunne bli en sterk aktør som kan endre hvordan bedrifter bruker søk til å drive nye inntjeningsmodeller og øke produktiviteten, sier John Markus Lervik, Corporate Vice President of Enterprise Search.

Eksisterende Fast-kunder vil fortsatt betjenes av Fasts salgs-, service- og støtteteam, og støtten for Linux og Unix vil opprettholdes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.