Nå er iPhones pekeskjerm beskyttet

Konkurrenter kan vente seg søksmål.

Nå er iPhones pekeskjerm beskyttet

Konkurrenter kan vente seg søksmål.

Apple har fått innvilget en svært omfattende patentsøknad, som ser ut til å dekke mye av iPhones multitouch brukergrensesnitt.

Det dreier seg om en «berøringssensitiv skjermenhet, metode og grafisk grensesnitt for å avgjøre kommandoer ved hjelp av heurestikk» (intelligente gjetninger).

Søknaden ble nylig innvilget av det amerikanske patentkontoret, ifølge nettstedet Macrumours.

Den svært så omfattende patentsøknaden teller 358-sider, og beskriver blant annet berøringsskjermen, det grafiske grensesnittet, samt mange av metodene som benyttes for å styre iPhone via én eller flere fingre.

Dermed kan Apple ha sikret seg viktig ammunisjon i kampen mot rivaler som tråkker for nærme suksesstelefonen deres.

Mens Steve Jobs har sykepermisjon er det Apples nestsjef Tim Cook som styrer skuta. Forrige uke leverte han gode tall under selskapets kvartalspresentasjon.

Nå har Apple et nytt våpen i kampen mot konkurrenter som vil kopiere iPhone. (Bilde: Apples patentsøknad)
Nå har Apple et nytt våpen i kampen mot konkurrenter som vil kopiere iPhone. (Bilde: Apples patentsøknad)

Men den assisterende Apple-sjefen hadde mer på agendaen. Mot slutten av møtet tok han opp beskyttelse av selskapets opphavsrett, nærmere bestemt i form av iPhone-relaterte patenter.

Cooke mente at iPhone er «årevis foran konkurrentene» og fortalte at Apple følger nøye med på enkelte rivaler, for å sikre seg at de ikke tilraner seg deres rettigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Vi mener konkurranse er bra, og vi vil konkurrere med hvem som helst. Men, vi finner oss ikke i at vår opphavsrett blir misbrukt, og kommer til å ta alle tilgjengelige våpen i bruk for å hindre dette, sa Tim Cook.

    Les også:

Til toppen