Nå er Samsung klare for mobilbetaling

Kjøper Apple Pay-konkurrent.

Nå er Samsung klare for mobilbetaling
Bilde: LoopPay

Samsung er i ferd med å kjøpe mobilbetalingsselskapet LoopPay, skriver nettstedet Business Insider.

LoopPays teknologi skiller seg fra systemet Apple Pay bruker, da det er mulig å betale med denne via tradisjonelle kredittkort-terminaler. Det er altså ikke nødvendig med spesialutstyr for NFC-basert betaling i terminalene.

Teoretisk kan altså dette betalingssystemet ha et mye bredere nedslagsfelt.

Det er uvisst hvor mye Samsung betalte for selskapet.

Alt tyder på at LoopPay-løsningen vil være integrert i den kommende Galaxy S6-smartmobilen. Allerede i fjor var det snakk om et samarbeid mellom LoopPay og Samsung, og sjefen for betalingsselskapet fortalte at deres teknologi ville bygges inn i en flaggskipmodell i 2015, uten å nevne navn eller modell.

Større nedslagsfelt

LoopPay-teknologien skal støtte både NFC-betaling og tradisjonelle kort-terminaler, slik at det er sikret for fremtiden. Per i dag selger LoopPay tilleggsustyr som åpner for betalingsløsningen, for eksempel smarttelefon-deksler som har teknologien bygget inn. Kommer LoopPay i Samsungs Galaxy S6, vil det nok bygges direkte inn i telefonen.

Ingen av partene vil imidlertid gi noen flere detaljer om hvordan teknologien skal inkorporeres, de begrenser seg til å si at oppkjøpet er strategisk sett veldig viktig.

Galaxy S6 ventes kunngjort 1. mars, så vi regner med mer informasjon da.