– Nå er Windows 7 størst

Har endelig passert Windows XP.

– Nå er Windows 7 størst
Bilde: Microsoft

Selv om en del som nå tror at Windows 7 vil bli oppnå samme status som Windows XP og dermed være det foretrukne operativsystemet for pc-er i mange år framover, er det fortsatt litt som gjenstår.

Skal vi tro de nyeste tallene fra webanalyseselskapet Net Applications, er det første nå at det er flere som bruker Windows 7 enn Windows XP. Dette til tross for at Windows XP er mer enn 11 år gammelt og Windows 7 har vært allment tilgjengelig i snart tre år.

En måling fra StatCounter antyder at Windows 7 passerte Windows XP for lenge siden, men det er tall fra Net Applications som Microsoft selv stoler mest på.

De to selskapenes målemetodikk er temmelig forskjellig.

Windows Vista ble aldri noen stor suksess, men her kom det meste av kritikken først etter at operativsystemet ble lansert. Windows 8 har møtt negativ omtale siden den første testversjonen ble sluppet. Det er først og fremst rollen til brukergrensesnittet som tidligere ble kalt for «Metro», som mislikes.

Ifølge NetApplication brukes Windows 7 nå av 42,85 prosent av de registrerte brukerne, mens Windows XP brukes av 42,71. Apples OS X brukes av til sammen 7,13 prosent, foran Windows Vista med 6,15 prosent og Linux med 1,10 prosent.

I disse tallene er ikke trafikk fra mobile enheter som nettbrett og smartmobiler regnet med.

    Les også:

Les mer om: