Nå faller prisen på lomme-PC

Det blir stadig rimeligere å eie de bitte-bitte-små boksene. Palm Computing har nå kuttet kraftig i utsalgsprisen på sine "lomme-PCer".

Det blir stadig rimeligere å eie de bitte-bitte-små boksene. Palm Computing har nå kuttet kraftig i utsalgsprisen på sine "lomme-PCer".

Palm Computing kuttet torsdag prisene på selskapets rimeligste PDA-er (Personlig Digital Assistent). Blant maskinene som er blitt rimeligere finner man Palm III og PalmPilot Professional Edition. Prisen for en Palm III er kuttet med 50 dollar, slik at veiledende utsalgspris i USA nå er 249 dollar. PalmPilot Professional Edition er egentlig gått ut av produksjon, men vil fortsatt selges til lagerne er tomme. Prisen på denne enheten er satt ned fra 199 til 149 dollar.

Disse priskuttene vil gjøre Palm Computings posisjon i PDA-markedet enda sterkere. Ifølge IDC har selskapet allerede 72 prosent av markedet.

Samtidig som Palm Computing kutter prisene på sine PDA-er, melder konkurrenten Psion om svakere resultater enn ventet.

En av Palms konkurrenter, Psion Plc, merker allerede presset. Verdien på det britiske selskapets aksjer falt med åtte prosent etter at selskapet nylig varslet at resultatet for første halvår vil bli svakt. Årsaken til det svake resultatet skal være lavere salg av datamaskiner og investeringer i mobiltelefonselskap.

Omsetningen de fire første månedene i år har ifølge Psion vært 14 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

(Kilder: News.com, Bloomberg News)

Til toppen