Mobilapp mot tidstyver

Nå får 80.000 statsansatte levere reiseregning i mobil-app

– Stort enklere blir det ikke.

Nå får 80.000 statsansatte levere reiseregning i mobil-app

– Stort enklere blir det ikke.

DFØ-appen får stadig mer funksjonalitet. Nå blir det også enklere å levere reiseregninger – på farten. I fjor ble samme app hedret med en symbolsk dusør av moderniseringsminister Jan Tore Sanner, fordi den reduserer tidskrevende skjemajobbing.
Dette er en billig-app som fjerner noe av skjemaveldet og sparer tid for inntil 80.000 statsansatte. Vinn-vinn.

Kostnaden er lav, men gleden over å kunne levere reiseregninger på mobiltelefonen desto større.

– Dyrt har dette ikke vært. I hvert fall ikke hvis du sammenligner med alternative måter å få til kraftig forbedret brukervennlighet, sier direktør Øystein Børmer i Direktoratet for økonomistyring (DFØ) til digi.no.

«DFØ selvbetjening» ble lansert i fjor, men i går fikk appen utvidet funksjonalitet.

Bouvet med underleverandør Neptun Software har laget det tidstyv-bekjempende programmet. Etaten har også selve brukt interne ressurser.

– Totalt snakker vi et budsjett i størrelsesorden 10 millioner kroner. Det inkluderer eksisterende, men også fremtidig funksjonalitet. Reiseregning-funksjonaliteten alene har en kostnad på cirka 1,4 millioner kroner, sier Børmer.

Han påpeker at dette er små, billige og raskt gjennomførte prosjekter med stor gevinst for mange statsansatte.

– Det er cirka 540.000 innleverte reiseregninger i året. Appen gir en mer effektiv innlogging og registrering av data. Du kan generere reiseregninger mens du reiser og ta bilde av kvitteringer og laste det opp som vedlegg i appen. Hvis vi leker oss med tall og sier ett minutt spart per reiseregning gir det 540.000 minutter spart for statsforvaltningen. Investeringen er da tjent inn i løper av uker og måneder. Det er bra lønnsomhet, mener DFØ-direktøren.

Flere funksjoner på vei

Appen finnes til Android og iOS. I fjor fikk den funksjoner for timeregistrering, aktivitetsregistrering og søknad om fravær.

Reisesøknader – i en del offentlige virksomheter må reise godkjennes av leder – vil trolig komme på plass neste måned.

Deretter er planen å gjøre lønnsslipper tilgjengelig en gang i juni. Alt i samme app, men det stopper ikke der.  I september skal såkalt leder-godkjenning for fravær og reisesøknader legges til. Og til neste år skal nye bruksgrupper med.

– I 2017 skal vi tilgjengeliggjøre funksjonalitet for det vi kaller honorarlønnede. Det omfatter blant annet eksamensvakter, forelesere på timebasis, vitner i domstolene og andre som leverer tidskrav. Denne gruppen utgjør ytterligere 80.000 personer.

I alt skal appen dermed potensielt kunne benyttes av 160.000 i løpet av neste år.

– Dette er også den første appen som er fullt integrert mot statlige regelverk for DFØ. Når du bruker appen følger du statens reiseregulativ 100 prosent. Det er fortsatt mye data som skal registreres, men jeg våger påstanden at stort enklere enn dette lar det seg ikke gjøre med dagens reiseregelverk, sier en fornøyd Øystein Børmer.

Etaten har også fått laget et videoklipp som viser noen av mulighetene:

 

Husker du?

Staten utviklet i sin tid reiseregningen.no som en Windows-basert elektronisk tjeneste for reiseregning. Initiativet var i sin tid historisk. Ved lansering på tampen av 2008 var dette statens første fri programvare-løsning. Noe som den gangen kostet 1,2 millioner kroner.

Nettstedet og Windows-utgaven ble avviklet seks år senere, nyttårsaften 2014. For så å bli erstattet av funksjonalitet gjennom DFØs personalportal. Mobil-appen bygger videre på dette.

Til toppen