Nå får de første interaktiv TV

TV 2 og PCTVnet skal som de første i Norge servere ekte interaktiv TV til 100 innbyggere i Modalen.

TV 2 og PCTVnet skal som de første i Norge servere ekte interaktiv TV til 100 innbyggere i Modalen.

Mange arbeider med systemer for ekte Interaktiv TV, men nå ser det ut som TV 2 og PCTVnet har kommet i mål. I nær fremtid vil 100 prøvebrukere i velstands-kommunen Modalen få blandet TV-sendinger og Internett-elementer i et skjermbilde.

Sammen med en rekke samarbeidspartnere har PCTVnet utplassert 100 bokser i den rike kraftkommunen. Disse vil få ta i bruk et enkelt system digitoday.no allerede omtalte at PCTVnet hadde laget i november i fjor. Les mer om lanseringen i november: Norske PCTVnet sniklanserer interaktiv TV

Foreløpige planer for digitale og interaktive sendinger er komplekse og krever at teleselskapene modifiserer sine TV-signaler, noe som blir dyrt og tar tid. For i de fleste tilfeller vil kundene måtte kjøpe seg nye digitale mottakere. Flere selskaper hevder de tilbyr interaktivt TV, men i praksis er dette "bestill film"-muligheter og andre enkle tjenester.
Les mer om PCTVnet:
Ga opp norsk boks for Interaktiv TV
Kraftkommune får web-TV fra PCTVnet og TV 2
Gjeldssanering for PCTVnet
PCTVnet har laget et enklere system: TV-mottakeren fra PCTVnet inneholder programvare som legger en gjennomsiktig Internett-side som bare er en ramme over TV-sendingene fra TV 2. TV-bildet blir dermed som før, men i det ellers gjennomsiktige siden kan TV-selskapet legge på menyer, knapper og tekst uten å måtte endre TV-sendingen de sender utover Norge.


Dette systemet kan brukes til å presentere annonser, Internett-lenker til mer informasjon om programmet som går, konkurranser, avstemninger om tema som debatteres og annet innhold. Ulempen er at Internett-informasjonen må hentes fra TV 2s internett-server. Har man ikke Internett-tilknytning over kabelnettet, må man bruke telenettet mens man ser på interaktiv TV, noe som betyr løpende tellerskritt.

- Programvaren er ferdig. Dette er en markedstest for å se hvordan et TV-selskap og deres brukere ønsker å utnytte systemet, forteller PCTVnet-sjef Lars A. Skorpen Hansen til digitoday.no. Planen er å selge programvaren vår til andre TV-selskaper basert på erfaring vi får med TV 2.

Til toppen