Nå får du bredbånd via Telenors kobber

Catch Communications er den første teleoperatør i Norge som leverer bredbåndstjenester på Telenors kobberkabler med hastigheter på opptil 2,3 Mbit/s.

Etter at Telenor tillot konkurrentene å kjøpe kapasitet på selskapets kobbernett fra 1. april, fikk flere anledning til å selge tjenester direkte til sluttbruker. Blant de selskapene som ser forretningsmuligheter i dette er det nystartede teleselskapet Catch Communications. Selskapet mener det er den første teleoperatør i Norge som leverer avanserte bredbåndstjenester på Telenors kobberkabler gjennom en samarbeidsavtale med Telenor.

Catch tilbyr Internett bredbåndstjenester med hastigheter på inntil 2,3 Mbit/s over eksisterende kobberkabler. Selskapet vil først lansere tjenesten til bedriftskunder, og senere i privatmarkedet. I starten tilbyr selskapet å erstatte bedriftenes ISDN-linjer, med raske "always on"-linjer til faste konkurransedyktige priser.

I første omgang vil kunder i ni byer få tilgang til tjenesten, og en ny utvidelse kommer i september da 11 nye byer står på dekningskartet.

- Kobberkablene har inntil nå vært forbeholdt Telenor, men fra 1. april åpnet Telenor sitt telenett for andre teleoperatører. Dette er foreløpig siste skritt mot full de-regulering av det norske telemarkedet, og vi har allerede posisjonert oss, sier administrerende direktør i Catch Communications, Kjell Ivar Hansen.

Sammen med Trond Larsen sluttet Hansen i nylig Telenor-selskapet 4tel for å starte Catch Communications som drar nytte av av Telenor ikke lenger tviholder på aksessnettet, også kalt den siste meteren av telenett eller kobbernettet. Så langt har selskapet fått 7 ansatte.

Selskapet har valgt Enitel som strategisk samarbeidspartner for leveranse av det landsdekkende nettet for tele- og datakommunikasjon.

- Ved å utnytte siste generasjon bredbåndsteknologi bygger vi en av de mest kostnadseffektive plattformer for telekommunikasjon. IP som står for Internet Protocol gjør det nå mulig å integrere alle typer tele- og datatjenester levert på to kobbertråder. Vi vil i første omgang tilby tjenester som Catch Speed Internet, Home Office PRO, CityLan og City2City. I neste omgang vil privatmarkedet få tilbud om bredbåndstjenester, sier forretningsutvikler i Catch Communications, Trond Larsen.

Catch tjenesteplattform er sømløst integrert med Internett i alle ledd. Selskapet webifiserer den tradisjonelle teleindustrien slik at nye tjenester kan utvikles og tilbys markedet innenfor en brøkdel av den tiden det tidligere tok.

- Ved hjelp av nettleseren kan kundene selv velge hvilke tjenester de ønsker å abonnere på, og hvilken hastighet de ønsker tjenestene levert med. Vi legger vekt på at det skal være enkelt å bli Catch-kunde. Ved hjelp av nettleseren har kunden gratis tilgang til detaljert informasjon om egen bruk, og kan motta regning via e-post hvis ønskelig, sier Trond Larsen.

Catch Communications bygger nå opp et slagkraftig nett av lokale IT-Partnere. Disse skal i første omgang selge tjenestene til bedriftsmarkedet. Målet er å ha 5000 bedrifter på kundelisten i løpet av neste år.

Til toppen