BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå får du din egen wap-portal

Tilleggstjenester som SMS og WAP skal knytte mobilkundene enda tettere til mobiloperatørene. Fredag kaster NetCom seg inn i kampen om wap-kundene ved å la kundene selv via Internett velge sine bokmerker på sin egen wap-portal.

Frode Eriksen
28. jan. 2000 - 13:35

- Vi blir den første mobiloperatøren som tilbyr personalisert WAP-portal, sier produktsjef for verdiøkende tjenster i NetCom, Åge Sundbeck til digi.no. Fredag ettermiddag smyges tjenesten ut på nettet til fri avbenyttelse for de få som besitter en WAP-telefon.

I korte trekk tilbyr NetCom kundene å lage sin egen WAP-portal ved hjelp av Internett, uten å måtte bruke mobiltelefonens eget - og svært upraktiske lille tastatur. Og for å gjøre det enda enklere legger selskapet opp ett nettsted med de aller fleste wap-tjenestene som fungerer og som er tilgjengelige i dag. I tillegg kommer en serie med 10 kategorier som følger med portalen som en default oppstilling. Til denne kan det via kundens egen profil legges til 15 kategorier med tre egne bokmerker. Det er det maksimale av hva NetCom tillater med dagens mobiltelefoner som delvis er på markedet og er meldt.

Tjenesten er foreløpig forbeholdt NetComs egne kunder og krever et NetCom mobilnummer og et passord som leveres via mobiltelefonen.

For å bedre grensesnittet på Internett, jobber NetCom samtidig med tjenestens neste utgave som etter planen skal være klar om få uker. I følge Åge Sundbeck jobbes det også det også med en egen WAP-søketjeneste for søk i portalen.

- Alle tiltakene skal bedre selskapets tilbud der målet er å beholde kundene, og å få hver kunde til å bruke telefonen mer, sier informasjonssjef i NetCom, Guri Worldahl. - Det er her noe av usikkerhetsmomentet ligger, nemlig beregningen over hvor mye trafikk det blir av dette.

Markedssjef innenfor produktutvikling og strategi i NetCom, Bjørn Erik Reinseth sier til digi.no at selskapet ser for seg at ikke-talebasert bruk av mobiltelefonen helt sikkert vil øke. - WAP er en teknoligi der brukeren ennå ikke betaler for innholdet i motsetning til SMS. Derfor tror vi ikke SMS vil forsvinne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.