Nå får Microsoft tid til andre prosjekter

Nå får Microsoft tid til andre prosjekter

Med Vista og Office får Microsoft tid til flere sterkt forsinkede prosjekter. Et av dem stammer fra 2003.

Microsoft har i alle år hatt et åpenbart hull i sin rekke av applikasjoner for PCer, noe som har latt Adobe få jobbe i fred. For Microsoft har vært nesten helt blanke på programvare for grafikk, bildebehandling og webdesign.

Kampen om dette markedet er giret opp av Adobes vekst og oppkjøp av Flash-utvikleren Macromedia. Adobe har dermed et stålgrep på alt som heter grafikk, tegning, layout/sidebrekking og nettdesign.

Men Microsoft har tre produkter klare, men Expression som de alle heter, ble åpenbart noen av det Microsoft måtte ofre etterhvert som Vista-forsinkelsene tårnet seg opp.

Dette har skapt en merkelig situasjon: For Microsoft skaffet seg det første Expression-produktet gjennome et oppkjøp helt tilbake i september 2003, for over tre år siden. digi.no omtalte produktet første gang i 2004 da Microsoft begynte å dele ut gratis test-versjoner.

Expression-produktene er nesten ferdige, og Microsoft har planlagt å lansere dem flere ganger. På denne siden som Microsoft åpenbart har glemt å fjerne, lover selskapet å lansere "Expression Graphic Designer" i løpet av andre halvdel av 2005 til en pris på 299 dollar.

Du kan laste ned og prøve alle tre programmene gratis, men Microsoft har ikke sagt noe om lanseringer av ferdige versjoner. I tillegg til det kombinerte tegne/male-programmet "Graphic Designer", deler nå Microsoft ut test-versjoner av "Interactive Designer", en konkurrent til Flash for å lage interaktiv grafikk og "Web Designer" for nettside-design. Her kan du lese mer og laste ned test-versjoner.

Den andre store jobben som Microsoft nå kan flytte mange utviklere over på er arvtageren til Windows Server 2003, som i dag heter Longhorn Server. Dette er server-versjonen av Vista og Microsoft lovet nylig en tredje beta-versjon i løpet av første halvår. Når Longhorn Server kommer i salg vil ikke selskapet love noe om.

Microsoft jobber også hardt med WinFS, det nye filsystemet som egentlig skulle ligget med i Vista og ikke minst Longhorn Server. WinFS var en av tingene Microsoft måtte kutte ut for å få lansert Vista i år.

Microsoft arbeider også med en rekke andre mindre prosjekter. Selskapet skal få ferdig

"Forefront Client Security", deres nye kombinerte virus og spionvern for bedriftsmarkedet. Selskapet jobber også med en ny versjon av sin CRM kundekontakt-pakke.

Til toppen