BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå får mini-bærbare to prosessorkjerner

Et dusin nye netbook-modeller har blitt lansert.

Tokjernede Intel Atom-prosessorer for Pine Trail-plattformen.
Tokjernede Intel Atom-prosessorer for Pine Trail-plattformen. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. aug. 2010 - 08:06

Intel kunngjorde i går at blant annet Acer, ASUS, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI og Toshiba i disse dager lanserer mini-bærbare pc-er utstyrt med Intels tokjernede Atom N550-prosessor.

Allerede i går skal det har blitt lansert omkring et dusin nye modeller, og flere skal komme på markedet framover mot utgangen av året. Med den nye prosessoren skal disse modellene kunne håndtere større arbeidsmengder, inkludert blant annet en del spill og Flash-applikasjoner.

N550-prosessoren skal tilby omtrent samme batteritid som den enkjernde N450-prosessoren, men skal i tillegg inkludere støtte for den nyere DDR3-minnetypen og dobbelt så mye cacheminne som N450. Den tokjernede prosessoren kjøres dog med 1,50 GHz klokkefrekvens, mens N450 er klokket til 1,66 GHz.

Mens N450 består av 123 millioner transistorer, krever den ekstra kjernen og cacheminnet i N550 ytterligere 53 millioner transistorer.

Ifølge Erik Reid, markedsdirektør for mobile plattformer ved Intel, har selskapet til nå levert omkring 70 millioner eksemplarer av Atom-prosessoren siden lanseringen i 2008.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.