Nå får studentgründere en ny sjanse til å få millionstøtte fra Forskningsrådet

Arvid Hallén og Monica Mæland i Norges forskningsråd.
Arvid Hallén og Monica Mæland i Norges forskningsråd. (Bilde: Norges forskningsråd)

I vår plukket Forskningsrådet ut 15 masterstudenter som alle ville få inntil én million kroner hver for å starte sin egen bedrift

Nå er det en ny sjanse til å motta pengestøtte. Den 3. oktober er det nemlig ny søknadsfrist, og denne gangen ligger hele 17 millioner kroner i potten. Det skriver Forskningsrådet i en pressemelding

Vil at flere studenter skal starte egne bedrifter

Målet med tiltaket er å få enda flere gründere og nye suksessbedrifter basert på idéer fra studenter.

– Fremtidens arbeidsplasser vil bli skapt av mennesker som tør å ta en sjanse, og som satser på egne evner og ideer. Vi ønsker at flere studenter bruker kunnskapen de har fått gjennom utdanningen til å bli gründere, sier næringsminister Monica Mæland i pressemeldingen.

Den såkalte StudENT-ordningen kan gi gründere i slutten av masterstudiene, eller de som nettopp har avlagt mastergrad, mulighet til å få inntil én million kroner i løpet av ett år –forutsatt at man jobber fulltid med å realisere en idé. Pengene kommer fra en ekstrabevilgning fra Nærings- og fiskeridepartementet til FORNY2020.

– Gjennom denne ordningen får universitetene og høgskolene mulighet til å løfte frem de mest lovende student-ideene og bidra til at disse kan settes ut i livet, sier Mæland. 

Universitetene og høyskolene bidrar med kompetanse

Forskningsrådet skriver i pressemeldingen at høyskolene og universitetene bidro med tilgang til laboratorier, bistand til gjennomføring av tester, samt rådgivning til de prosjektene som fikk støtte i første runde. Dette vil de gjøre også denne gangen. 

– Ett av målene med ordningen er å få flere gode idéer fra høyskoler og universiteter ut i markedet, sier Arvid Hallén, administrerende direktør i Norges forskningsråd.

Disse unge gutta var blant de som stakk av med penger i første runde:
Appen Hold skal få studenter til å legge vekk mobilen »

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen