Nå finner du filmen du leter etter på nettet

Filmbransjen allierer seg nå med selskapet RealName for å gjøre søk etter filmers hjemmeside på Internett. Dette kan spare deg for ubehagelige overraskelser.

Filmbransjen allierer seg nå med selskapet RealName for å gjøre søk etter filmers hjemmeside på Internett. Dette kan spare deg for ubehagelige overraskelser.

Å finne nettsidene til en film som går på kino kan være svært frustrerende dersom man ikke har akkurat det korrekte adressen.

Stadig prøving og feiling ved inntasting i URL-adressen fører mange over i søk som gir altfor mange treff til at det er behagelig å finne den rette nettsiden.

Filmen "Body Shots" måtte endre navn i siste liten da filmselskapet så hva som ventet fansen som søkte på nettet etter filmens nettside. Innholdet var ikke av en slik karakter at det ville skape positiv omtale av filmen.

Med RealNames løsning blir det nå mulig å skrive filmens navn rett inn i URL-feltet. Dermed forventer filmmogulene betydelig bedre tilgang på de nettstedene som dreier seg om filmen.

Filmer med URL-adresse lik filmens tittel i tillegg til en .com har mellom 20 og 30 prosent flere besøkende en filmer som ikke har identiske navn med URL adressen.

Det blir da et problem for filmselskapene at kun omlag ti prosent av de lanserte filmene greier å ha URL adresser som er identiske med filmens tittel.

- Denne typen søk vil gjøre det enklere for filmgåere å finne veien gjennom all den informasjonen som kommer tilbake når man legger inn ett søk, sier Keith Teare, leder av RealNames til Wall Street Journal.

I tillegg til en avtale med filmselskapet Time Warner har RealNames inngått kontrakter med Microsoft om bruk av nøkkelord i Internet Explorers adresselinje. Selskapet har også avtaler med søkemotorselskapene AltaVista, Google og Go2Net.

Målsettingen med økt trafikk på filmenes nettsider er selvfølgelig å skaffe filmselskapene bedre inntekter på salg av tilleggsprodukter.

Til toppen