Nå har han fått ny jobb

Fra Friprog til digital læring.

Christer Gundersen begynte som NDLAs første tekniske leder for en uke siden.
Christer Gundersen begynte som NDLAs første tekniske leder for en uke siden. (Bilde: Nancy Bundt)

Fra Friprog til digital læring.

  • Karriere

Christer Gundersen (40) ved det nå nedlagte Nasjonalt senter for fri programvare er ansatt som teknisk leder i Norsk digital læringsarena, NDLA.

Dette er faktisk den første medarbeideren som får et samlet ansvar for den tekniske biten i organisasjonen.

NDLA er et samarbeid mellom fylkeskommunene om å tilby fritt tilgjengelige åpne digitale læringsressurser for videregående skole.

Noen eksempler finner du her.

Migrerer til Evry
– Den første oppgaven blir å migrere alle våre data fra Itet til den nye lagringsleverandøren Evrys anlegg på Gjøvik, sier Gundersen til digi.no.

Han er utdannet systemutvikler ved Den Polytekniske Høgskolen, nå NITH.

Etter hvert som en omrokkering av organisasjonen rundt den nye lederen får satt seg, skal han ha ansvaret for oppfølging av avtaler for drift, applikasjonsforvaltning og teknisk utviklingsplan.

– Jeg skal ha ansvaret for de ulike teamene som sørger for at infrastruktur og programvare rundt læringsverktøyene fungerer og utvikles. Og selvsagt at læringsverktøyene fungerer for brukerne, forklarer den nye sjefen.

Her er noe av det mer ekstreme som NDLA har vært involvert i.

Uten jobb
Christer Gundersen stod brått uten jobb da regjeringen i fjor høst besluttet å droppe pengestøtte til Friprogsenteret.

Det førte til at eierne valgte å avvikle virksomheten. Eierne var Buskerud fylkeskommune, Rådet for Drammensregionen, Høgskolen i Buskerud, Troms fylkeskommune, KS og IKT-Norge.

Les mer: Alle sagt opp

Vakuum
– Arbeidet der var morsom og givende siden oppstarten i 2007, men jeg dveler ikke ved den politiske beslutningen som ble tatt. Rollen til Friprogsenteret er i et vakuum i dag, mens jeg valgte fort å snu meg rundt og se etter andre oppgaver da beskjeden kom, sier Gundersen.

Han var ofte Friprogsenterets ansikt utad, med rådgivning på teknologi, debatter i media og involvert i prosjektutvikling.

På CV-en hans finner vi også KS, Microsoft, Fornyingsdepartementet og Oslo kommune.

– NDLAs tjenester har stor trafikk fra elever og lærere i hele landet. Å sikre teknisk kvalitet for produksjon og bruk er en kritisk, kompleks og krevende oppgave, sier daglig leder Øivind Høines i NDLA i en pressemelding om den nye jobben til Christer Gundersen.

Til toppen