BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå inntar filmen det mobile internettet

Med sin nye "dings", har DoCoMo lagt ut et fristende åte for å se hva brukerne av tredje generasjons mobiltelefoni har i vente.

Lars Kvanum
31. jan. 2001 - 13:20

Wall Street Journal Interactive Edition har en test av en ny "gadget" (leketøy på godt norsk, men av den litt mer tekniske typen) som viser litt av veien de nye mobilnettene vil ta folk.

Leketøyet, med navn Eggy, er i prinsippet et Internett-oppkoblet kamera med mulighet for avspilling av film, visning av bilder og fotografering. Med denne dingsen kan man til og med surfe på Internett. Dette er en forsmak på hva tredje generasjons mobiltelefoni (3G) vil åpne for, og for mobilselskapet DoCoMo er det en test for å se hva forbrukeren ønsker i de nye tjenestene som kommer.

Ifølge testen klarer ikke spilleren å spille av video uten hakking over dagens nettverk, men det går fint an å se både nyheter og annen video hvis man virkelig vil. Dette vil ikke lengre være noe stort problem med 3Gs hastighet. Frem til da får man uansett et inntrykk av hva som er i vente.

Eggy veier i underkant av 250 gram, har nok minne til 150 digitale bilder, en LCD-skjerm som ifølge testen er meget bra og et digitalt kamera som håndterer opptil 350.000 punkter (pixels).

For å koble seg til Internett, må man enten kjøpe et spesielt kort som gjør dingsen om til en mobiltelefon, eller man kobler til en eksisterende telefon og har med begge enhetene.

Å komme igang med et leketøy som dette, er ikke nødvendigvis enkelt. Med telefonen kommer det en manual på knappe 400 sider, og da testeren tok den med til butikken for å få hjelp til å konfigurere den, brukte salgssjefen to timer i telefonen med brukerstøtte før den fungerte som den skulle (historien sier dog at salgssjefen ble så positivt overrasket at han ville kjøpe en Eggy til seg selv også). Et annet problem som kom frem i testen var at selv om Eggy har tilgang på stoff fra hele 100 tilbydere, så er mesteparten av dette reklame. Det er heller ikke å forvente å få noen lokal tjeneste for denne dingsen i Norge i nær framtid.

Konklusjon? Inntil utvalget av innhold blir bedre og hastigheten på nettet raskere, er det mer nyttig å ha med seg en bok som veier mindre, i tilfelle man kommer opp i situasjoner der man kjeder seg.

Kamerafunksjonen, derimot, var veldig fin, og ideen om å kunne sende avgårde en e-post med et bilde bare sekunder etter det er tatt, er veldig interessant.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.