BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan alle laste ned Windows 7 RC

Microsoft la ut testversjonen før tiden.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. mai 2009 - 07:55

Den trolig siste, store testeversjonen av Microsofts kommende operativsystem for pc-er, Windows 7 Release Candidate (RC), har siden i natt vært tilgjengelig for nedlasting for alle fra Microsofts nettsted.

Dette er bortimot et døgn tidligere enn det som var ventet. Trolig gjøres dette for å sikre at brukerne laster ned direkte fra selskapet og ikke i stedet laster ned en piratkopiert versjon, som allerede har vært tilgjengelig lenge. Microsofts Technet- og MSDN-kunder kunne laste ned operativsystemet allerede torsdag i forrige uke. Dette førte til at Microsofts nedlastingsservere var utilgjengelige i lange perioder.

Microsoft tilbyr RC-utgaven av Windows 7 i alle fall ut juli og i et ubegrenset antall. Den skal deretter kunne brukes fram til 1. juni 2010, men allerede fra og med 1. mars 2010 vil maskinen begynne å skru seg av hver annen time.

Den endelige utgaven av Windows 7 skal offisielt lanseres i løpet av Microsofts neste regnskapsår, som starter den 1. juli i år, men Acers Storbritannia-sjef Bobby Waltkins har allerede avslørt at selskapet skal gi ut et Windows 7-basert produkt så tidlig som den 23. oktober i år. Stemmer dette, må Windows 7 bli klar innen den tid. Flere observatører har sagt at de tror Windows blir klar for produksjon allerede i løpet av sommeren.

De foreløpige systemkravene for Windows 7 er en 1 GHz prosessor, 1 gigabytes med minne for 32-bits systemer og 2 gigabytes for 64-bits systemer. Installasjonen av operativsystemet krever mellom 16 og 20 gigabytes med harddiskplass. Dessuten kreves det at man har en grafikkprosessor som støtter både DirectX 9 og Windows Display Driver Model (WDDL) 1.0 eller nyere.

Microsoft oppgir at disse systemkravene ikke nødvendigvis blir de endelige.

Windows 7 RC kan lastes ned fra denne siden, både i 32- og 64-bits utgaver. RC-utgaven er tilgjengelig på flere språk, men norsk er ikke blant disse. Windows 7 RC tilsvarer den kommende Ultimate-utgaven av Windows 7.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.