BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan betaen lastes ned

Microsofts Windows 8 Consumer Preview ble tilgjengelig i går.

Metro-grensesnittet i Windows 8.
Metro-grensesnittet i Windows 8. Bilde: Microsoft

Klokken 15 i ettermiddag arrangerer Microsoft en pressekonferanse i Barcelona hvor selskapet blant annet skal kunnegjøre at Windows 8 Consumer Preview, som i praksis er en betaversjon av operativsystemet, gjøres tilgjengelig for nedlasting og utprøving.

Det er ventet at Microsoft også vil gjøre tilgjengelig betautgave av Visual Studio 11 og Windows Server 8, som til dels vil inkludere funksjonalitet som leveres i Windows 8 – og vice versa.

Windows 8 inkluderer det som enkelte omtaler som den største endringer i brukergrensesnittet siden Windows 95, nemlig Metro-grensesnittet som er kjent fra blant annet Windows Phone. Dette skal også kunne egne seg godt til bruk i nettbrett, men det er fortsatt stor usikkerhet hvor godt det vil fungere på støtte skjermer og pc-er. Det introduseres dog ikke som en erstatning til det tradisjonelle skrivebordet for pc-er, men som et supplement.

Microsoft har gjennom flere måneder omtalt ny funksjonalitet i denne bloggen, så det kan trolig ikke ventes all verdens overraskelser i dag. Men Microsoft bør kunne presentere partnere som har laget Metro-baserte applikasjoner. Dessuten har selskapet lagt ut et dokument her som beskriver bedriftsrelatert funksjonaliteten i Windows 8.

Windows 8 vil inkludere en mengde mindre forbedringer, men det er ganske langt mellom de virkelig store nyhetene. Nevnte Metro har på en måte overskygget det meste annet.

Oppdatert: Windows 8 Consumer Preview kan lastes ned fra denne siden nå.

Mer informasjon finnes her.

Det er ventet at Microsoft vil lansere Windows 8 til høsten.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.