BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nå kan DU bestemme prisen

Maskinvare- og OS-produsenten Sun lar brukerne være med å bestemme prisen på det nye flaggskipet Sun Blade med UltraSPARC 3-prosessor.

Therese Werenskiold
29. sep. 2000 - 10:57

Sun Microsystems Inc, som produserer UNIX operativsystem og prosessorer, har nylig sluppet sitt nye flaggskip Sun Blade Special Edition med den nye UltraSPARC-prosessoren.

Vidunderet kan du lese mer om her:
Neste generasjon UltraSPARC lansertSun klar med ny arbeidsstasjon

På en pressekonferanse i New York tidligere denne uken sa Shanin Khan, markedsdirektør i Sun, at selskapet vil basere prisingen av modellene på informasjon om hvor mye brukerne er interessert i å betale.

Gjennom å auksjonere bort fem maskiner i en "Special Edition"-utgave (forøvrig skal disse bli de første som sendes ut) som er nummerert og signert av Sun-sjefen selv, Scott McNealy, vil Sun la markedet være med å bestemme prisen på de nye maskinene.

På den måten ser selskapet hva brukerne er villige til å betale, og de får også et visst innblikk i etterspørselen.

Maskinene sendes ut etter at auksjonen er avsluttet rundt 15. oktober. På nettauksjonen eBay opplyses det forøvrig at det kan by på fraktproblemer dersom maskinene skal sendes utenfor USA.

Mer informasjon om betingelsene finner du her.

Hvis andre produsenter følger Suns eksempel, kan det bety en prismessig revolusjon som vil komme sluttbrukeren til gode.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.