Nå kan du bruke Internett som harddisk

Kombinasjonen Office 2000 og Internett åpner for en metode som gjør det mulig å lagre Office-dokumenter direkte mot en Internett-basert server. Dette utgjør blant annet en enkel løsning for å dele dokumenter innen en arbeidsgruppe.

Kombinasjonen Office 2000 og Internett åpner for en metode som gjør det mulig å lagre Office-dokumenter direkte mot en Internett-basert server. Dette utgjør blant annet en enkel løsning for å dele dokumenter innen en arbeidsgruppe.

Office 2000 er blitt en mer gruppevarelignende applikasjonspakke enn tidligere. Gjennom et prinsipp som kalles Web Folders, skal flere brukere nå kunne dele og arbeid med de samme Office-dokumentene. Dokumentene lagres på en lokal webserver eller hos en Internett-tilbyder som også tilbyr Web Folders.

For å få til dette, kreves det at webserveren er utstyrt med Office Server Extensions. Dette er programvare som følger med Office 2000 Microsoft Office 2000 Professional og Office 2000 Premium og kan brukes sammen med Windows NT 4.0 som har Microsoft Internet Information Server 4.0 eller Personal Web Server 4.0 installert.

Kombinasjonen av Office Server Extensions og Office 2000 gjør det da mulig bruke en webserver som en harddisk for lagring og tilgang til dokumenter laget med Office-applikasjonene. Denne web-baserte harddisken kalles Web Folders og kan aksesseres direkte fra alle Office-applikasjonene.

Dokumentene kan lagres enten i vanlig Office-format eller i HTML-format. I det siste tilfellet kan brukere lese dokumentene med en vanlig nettleser.

- Avstanden mellom å lagre filer og å publisere dokumenter på web blir mer og mer utvisket, forteller Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til digi.no

Ole Tom Seierstad

Men Web Folders tilbyr også annen funksjonalitet. En tjeneste som kalles Subscriptions gjør at brukerne kan få beskjed når utvalgte dokumenter er blitt endret. Dette gjøres ved hjelp av en e-postmelding som Office Server Extensions automatisk sender ut.

Discussions gjør at brukere som leser dokumenter kan knytte kommentarer til dokumentet, enten fra brukerens nettleser eller Office 2000-applikasjon. Brukere kan også kommentere andre brukeres kommentarer eller opprette nye tråder. Kommentarene lagres adskilt fra dokumentet, slik at dokumentet selv ikke endres.

Telenor Nextel har annonsert at selskapet skal tilby Web Folders som tjeneste. Men hverken produktgruppesjef Espen Håkonsen eller informasjonsdirektør Arne Cartridge var tilgjengelige for å gi ytterligere opplysninger.

Til toppen