UTVIKLING

Nå kan du hacke Philips' lyspærer

Utviklerverktøy og grensesnitt lansert.

Hue-systemet er ikke spesielt rimelig, men byr på uante muligheter, spesielt for driftige utviklere.
Hue-systemet er ikke spesielt rimelig, men byr på uante muligheter, spesielt for driftige utviklere. Bilde: Philips
12. mars 2013 - 07:21

Philips har åpnet et offisielt utviklerprogram til sine WiFi-styrte LED-pærer, som siden lanseringen i november er solgt eksklusivt gjennom Apple.

Det omfatter utviklerverktøy til iOS-plattformen, et åpent REST-basert programmeringsgrensesnitt og tilhørende dokumentasjon. SDK (software development kit) til Android skal komme senere i år.

Philips Hue hadde allerede et miljø av entusiaster, som selv uten dokumenterte API-er har funnet flere bruksområder. Lyspærene er blant annet integrert mot en musikkapp og i et programtillegg som følger døgnrytmen i dataspillet Minecraft.

Med tilgang til offisielle grensesnitt blir tredjeparts utvikling naturligvis mye enklere. Faren for at grensesnittene plutselig endrer seg eller slutter å virke er dessuten betydelig redusert.

– Grensesnittet mellom dine applikasjoner og Hue-plattformen vil utvikles over tid, men vi skal gjøre vårt beste for å opprettholde bakoverkompatibilitet og informere i god tid før vi ruller ut oppdateringer, opplyser Philips.

Dette vil også gjøre det mer aktuelt for andre maskinvareprodusenter å tilby støtte mot Hue-plattformen. Philips har selv indikert at de vil komme med lyd- og videoelektronikk knyttet til systemet framover.

En startpakke for Philips Hue, bestående av tre LED-pærer, strømforsyning og en styringsenhet (bridge) koster i skrivende stund 1.490 kroner. Enkeltpærer selges for 479 kroner stykket.

Vårt søstermagasin DinSide lot seg imponere da de testet produktet i romjulen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.