RESULTATERFINANS

Nå kan du handle musikk fra Microsoft

Microsoft har i dag åpnet en billig engelsk nettbutikk. Her er trikset som slipper norske kunder inn.

14. aug. 2003 - 14:48

Tidligere i dag detonerte Microsoft en bombe. Sammen med OD2, et engelsk selskap som sitter på en katalog over 200.000 låter, har programvaregiganten lansere en musikkbutikk på nett for hele Vest-Europa.

OD2 selger også sin musikk gjennom Tiscali, en tjeneste digi.no har avslørt at norske brukere kan benytte seg av. Men Tiscali-tjenesten har et stort handikap. Du må abonnere månedlig på en viss mengde musikk og - viktigst - når du avslutter ditt abonnement, utgår lisensene på musikken du har betalt for. Du kjøper med andre ord ikke musikken, du bare leier deg en begrenset tilgang.

    Les også:

Dette har OD2 nå endret - Microsoft Music Club matcher Apples iTunes-system - du kjøper musikken til odel og eie og låtene koster 0,99 euro - 8 kroner stykket.

- Kunder kan nå kjøpe musikk fra et omfattende bibliotek, laste ned og beholde musikken de kjøper uten å måtte inngå noen månedlig abonnement, sier OD2-sjef Charles Grimsdale til Cnet.

Dette er en stor nyhet, særlig for norske kunder, for i dag finnes det ikke noen nettbutikker som selger de kjente artistene til norske Internett-brukere, selv om det altså er mulig å bruke noe av de utenlandske tjenestene. OD2-katalogen inneholder det aller meste fra de fem dominerende plateselskapene Sony, BMG, Warner, Universal og EMI.

Tjenesten er allerede åpnet i England, Frankrike og Tyskland i dag tidlig. I utgangspunktet kan bare brukere fra disse landene kjøpe musikk på tjenesten, men en smart digi.no-leser har oppdaget hvordan norske brukere, helt legitimt også kan delta.

Her er oppskriften og forklaringen. OD2 bruker språkinstillingen i Internet Explorer til å identifisere brukeren. Norske brukere kan derfor gå gjennom følgende trinn:

* Åpne Internet Explorer

* Gå til Tools-menyen og velg Internet Options

* Klikk på Languages og legg til English (United Kingdom)

* Trykk OK

* Flytt English (United Kingdom) øverst i listen din

Tjenesten skal dukke opp under "Premium Services"-knappen på venstre side i Windows Media Player 9. Du får valget mellom MS Music Club og Tiscali - velg den første og du kommer rett inn i butikken.

Du gjør ikke noe galt - digi.no har tidligere sjekket med OD2 at selskapet har rettigheter til å selge musikk til norske kunder og gjerne ser at disse handler fra dem.

Musikken lastes ned i Microsofts WMA-format, men skal i følge tjenesten gi samme friheten som musikk kjøpt på Apples iTunes - du kan brenne CDer og kopier musikken til for eksempel en MiniDisc-spiller.

digi.no har testet tjenesten gjennom kjøp av først registering, kjøp av musikkreditter med visa-kort og så valg av et kutt - Killing Jokes "Implant". Nedlastningfarten var på 140-130 Kbit i sekundet, noe som gav oss en nedlastet WMA-fil på rundt et halvt minutt.

Se skjermbilder hvordan tjenesten fungerer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.