Nå kan du kjøpe billig!

De med penger i kassen kan nå plukke dotcom-selskaper på øverste hylle for en slikk og ingenting.

Har du lyst på et dotcom-selskap, men var tidligere skremt av prisen?

Nå kan tiden være inne for å plukke selskaper. Aksjemarkedet er fortsatt meget lunkent til dotcom-selskaper og kursene befinner seg på laveste kursnotering de siste to årene. Det nærmer seg nå snart ett år siden Nasdaq og dotcom-selskapene toppet ut, men ennå er det få spor til lysning i sikte.

Jo lenger aksjekursene befinner seg på dette lave nivået, desto større sannsynlighet for konsolidering og oppkjøp i bransjen, skriver BBC Online i dag.

- Fallende aksjekurser gjør selskapene sårbare for oppkjøp. De er alle sammen sårbare, inkludert Yahoo!, sier analytiker Daniel Bieler til BBC Online.

- Hvis dotcom-selskaper kommer inn under større selskaper, er det naturlig å tro at verdiene på dotcom-selskapet også blir større. Nå er det for mange billigere å kjøpe enn å starte opp selv, sier Bieler.

Bieler trekker frem selskaper som "glemte" å hente penger da markedet var på topp. Disse selskapene vil enten gå konkurs, eller må selges til substans-nivåer. Et eksempel på dette er eBays oppkjøp av iBazar, et fransk auksjonsfirma. eBay betaler nesten en milliard kroner for firmaet, langt under nivået da iBazar planla børsnotering i fjor sommer.

Til toppen