JUSS OG SAMFUNN

Nå kan du kjøpe kart på Internett

Ugland Totalkart AS er først ute på det norske markedet med "Kart Shop", en Internett-butikk som selger elektroniske kart.

Therese Werenskiold
23. mars 1998 - 13:20

-Idéen er at kart skal være lett tilgjengelig og at kunden raskt skal kunne få det kartet de har behov for, forteller utviklingsleder Morgan Nilsson i en pressemelding.

- Kartene kan brukes til en illustrasjon, vignett, presentasjon av grafisk informasjon i en trykksak, eller i egne sider på Internett, opplyser Nilsson.

Ugland Totalkart AS har inngått en samarbeidsavtale med Statens kartverk, og dette gir tilgang til et bredt spekter av kart. Bedriften har også inngått en avtale med det sveitsiske selskapet Imsat S.A., som gjør det mulig å få kjøpt sattellittbilder via Kart Shop.

I første omgang henvender Kart Shop seg til grafisk bransje, reklamebyråer, aviser og media, samt reiselivsbransjen. Foreløpig tilbyr selskapet bare norgeskart, men utvalget av kartprodukter vil løpende bli utvidet.

Daglig leder Rune Fensli sier til digi.no at selskapet fikk henvendelser allerede før "butikken" åpnet, men at han er spent på responsen i markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.