OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Nå kan du kjøre Apple Carplay på en Tesla

Med litt maskinvare og koding kan du få Apple CarPlay og Android Auto på Tesla.

Slik ser det ut når Apple Carplay kjøres på en Tesla-skjerm.
Slik ser det ut når Apple Carplay kjøres på en Tesla-skjerm. Foto: Michał Gapiński
14. mai 2022 - 05:00

Utvikler Michał Gapiński har ved hjelp av to Rasberry Pi-datamaskiner, en god del koding og nettleseren til Tesla klart å få  Apple Carplay på Tesla, rapporterer The Verge.

Gapiński har i lengre tid jobbet med utviklingen av systemet som han selv kaller Tesla Android Project. Nå har han sluppet alfa-versjonen av programvaren og har en guide ute på sine nettsider. Han annonserte slippet på sin twitterkonto lørdag.

Koster å installere

Det er ikke bare, bare å få mobilsystemene over på Teslas skjerm.

Selv om Gapiński har lagt ut all kode på Github, krever systemet likevel en god del maskinvare. På nettsiden til Tela Android Project ligger det en liste med krav for å kunne kjøre systemet. Her har Gapiński listet opp to Rasberry Pi-maskiner, LTE-modem pluss en rekke ledninger som krav.

For bare Rasberry Pi-maskinene og modemet nærmer prisen seg 2000 kroner. Legger man til ledninger og adaptere, vil det fort passere 2500 kroner bare for maskinvaren.

Lite responsivt

Systemet er basert på Linux og Android og benytter seg av Teslas nettleser for å vise skjermen.

Teslaen må kobles til WiFi-nettet til en av Rasberry Pi-maskinene. I nettleseren skriver man inn IP-adressen til Rasbery-Pi maskinen – og vips, så har man Android på Tesla-skjermen. I androidsystemet kjører du en app som lar deg koble til med en Iphone for Apple Carplay, eller Android-telefon for Android Auto.

Det er altså mange steg å gå gjennom, og systemet er ikke svært responsivt. En video Gapiński har lagt ut på YouTube, viser at responstiden er lang. Etter at Gapiński la ut koden, har noen brukere lagt ut bilder, slik at man kan se hvordan systemet ser ut i ulike Teslaer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.