Nå kan du knuse Drillo og Semb med mobilen

Fotballinteresserte kan utfolde seg med sitt eget tippeligalag via web og mobiltelefon.

Bare dager før seriestart i den norske Tippeligaen lanseres et mobilt fotballmanagerspill med hendelser fra den norske Tippeligaen. Spillet heter Mobile Football Manager (MFM). Det er Jan-Espen Slinning i den unge norske bedriften Live The Game, som har utviklet spillet.

Man får tildelt et lag med 11 spillere og et støtteapparat med hjelpetrener, økonomisjef, fysioterapeut, spilleragent, talentspeider og spion. Oppgaven er å lede ditt lag til å få flest poeng ved å sette sammen de beste spillerne foran hver kamprunde. Dine prestasjoner som manager sees i forhold til hvordan dine spillerne gjør det i den virkelige ligaen. Det kåres en vinner for hver runde, måned og for serien totalt.

Spillet er det første i en ny serie av trådløse 24/7-spill (det betyr spill man kan spille hver dag, hele døgnet), opplyser selskapet i en pressemelding.

Mobiltelefonen blir et viktig instrument for den travle manager. Når som helst og hvor som helst kan man bli stilt overfor avgjørelser i spillet og kommunisere med andre brukere eller virtuelle personer, enten dette dreier seg om overgangssaker, skadesituasjoner, eller spionasje på andre MFM-managere.

Støtteapparat og stadion er fremstilt grafisk i tredimensjonale illustrasjoner. Brukernes stadion representerer dessuten en inntektsside i spillet. Gjør du en bra jobb vil kommersielle aktører sponse laget ved kjøp av stadionreklame. Gjør du det virkelig bra vil du få tilbud om å oppgradere din stadion slik at du får plass til flere sponsorer.


I Norge er spillet lisensiert og driftet av TV 2 Interaktiv. Videre vil selskapet satse på å utvikle og drifte mobile spill for anerkjente media -og telekomselskaper internasjonalt.

Spillet slippes onsdag 11. april klokken 14:00 på TV2s nettsider.

Mer om spill? Mobil moro fra Funcom

Til toppen